20 април, 2024

Неправилната стойка може да доведе до сериозни проблеми. Фитнесът не е само движения за сила и издръжливост, дори най-лесните упражнения трябва да се правят с точно определена стойка. Затова потърсихме информация за правилната стойка в работното място. Съветите са предложени от треньори и активни спортисти по ръгби и футбол.

Разпределете теглото си добре на стола и наведете коленете си под прав ъгъл. Така ще запазите коленете си, въпреки че не е препоръчително да стоите дълго време на едно място. Също така краката ви не трябва да бъдат пресечени. Дръжте краката си на пода, а не на високо или във въздуха.

Опитайте се да избягвате да седите в същата позиция повече от 30 минути. На работното място регулирайте височината на седалката, така че да можете да седите по-близо до бюрото си. Поставете лактите и ръцете на стола или бюрото си, като държите раменете си отпуснати. Когато седите на стол, който се върти, не се завъртайте в талията. Вместо това, обърнете цялото си тяло.

Голямо напрежение идва в ръцете ни, които се натоварват върху клавиатурата и мишката. По принцип не усещаме това натоварване веднага, а то се натрупва се с времето. Едно от решенията е да си вдигаме ръцете нагоре, успоредно на главата ни. Хубаво е да го правим веднъж ден, защото еднотипната поза ще ни създаде болки. Препоръчително е да свикнете да работите с техниката, по начин, който да е удобен за тялото ви. Не се препоръчва да работите с мишка, която е много по-малка или много по-голяма от ръката ви.

Когато сме на работа в офиса, трудно можем да правим упражнения. Но искаме да ви напомним, че е важно да мислите за стойката ви на работното място. За вашето здраве е важно как седите на стола и каква е позата на ръцете ви.

Тагове: , , , , , , ,