18 април, 2024

Представители на американската разузнавателна общност предупредиха, че са наблюдавали “редовно насочване към одобрени от САЩ изпълнители на отбрана спонсорирани от руската държава.“

Според официалните лица, тези хакери са приложили някои основни, но за сметка на това доста ефективни хакерски техники като фишинг с копие, атаки с груба сила, събиране на идентификационни данни и т.н. Изглежда, че целта им е била да получат някаква “чувствителна информация” относно разработването на оръжия и ракети в САЩ, способности за разузнаване, наблюдение, проектиране на превозни средства и самолети и системи за командване, контрол и комуникации.

В сигнала се казва:

“Придобитата информация предоставя значителна представа за срокове за разработване и внедряване на американските оръжейни платформи, спецификациите на превозните средства и плановете за комуникационна инфраструктура и информационни технологии. Чрез придобиване на собствени вътрешни документи и съобщения по имейл, противниците може да са в състояние да коригират собствените си военни планове и приоритети, да ускорят усилията за технологично развитие, да информират външните политици за намеренията на САЩ и да се насочат към потенциални източници за набиране.”

С други думи, изглежда, че хакерите са се натъкнали на наистина важна информация.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International