19 април, 2024

Microsoft премахва всички социални центрове от AltspaceVR. Компанията също така ще изисква от своите потребители да използват акаунт в Microsoft, за да влязат в приложението за виртуална реалност.

Модификациите имат за цел да подобрят безопасността в AltspaceVR, като преминат към функцията на Microsoft за безопасност.

С развитието на VR платформите е изключително важно да се прецени тяхната сигурност и да се види дали отговарят на изискванията на своите клиенти. Това включва подпомагане на потребителите да се свързват с други с общи интереси. Това същевременно гарантира, че платформите, които се използват, са без тормоз и неподходящо поведение.

Основната причина, поради която са създадени социалните центрове в AltspaceVR, е да „помагат за култивирането на нови приятелства“ и да предоставят информация за платформата на своите потребители. Потребителите бяха свободни да взаимодействат с други потребители на AltspaceVR и да се канят взаимно в частни пространства или събирания.

Въпреки това, Microsoft реши да затвори тези центрове поради липса на регулация, която може да доведе до тормоз или нежелано внимание.

AltspaceVR е на път да бъде свързан с Microsoft Family Safety през следващите няколко месеца. Това ще позволи на родителите да одобрят или ограничат достъпа на децата си до AltspaceVR, ако е нужно.

Хъбовете от AltspaceVR ще бъдат премахнати а приложението ще изисква акаунт в Microsoft за използване.
Технологичният гигант започна да тества връзките на акаунти с AltspaceVR преди една година и се оказа, че това може да стане изискване много скоро.

AltspaceVR беше закупен от Microsoft през 2017 г. Социалният център не е правил никакви промени в услугата досега. Въпреки това много специалисти предполагат, че AltspaceVR е част от по-големия метавселенски проект на Microsoft.

От друга страна, Марк Зукърбърг все още мисли, че Metaverse е бъдещето на Facebook. Компанията планира да инвестира поне 10 милиарда долара в метавселената до края на 2022 г.

Едно е вярно – следващото поколение интернет ще бъде много повече за отворената среда, където потребителите ще могат да създават свои собствени метавселени.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International