25 април, 2024

IBM току-що обяви, че се обединява със SAP, за да предостави технологичен и консултантски опит, за да улесни клиентите да възприемат хибриден облачен подход и да преместят критичните за мисията натоварвания от решения на SAP към облака за регулирани и нерегулирани индустрии.

Всъщност клиентите се стремят да приемат хибридни облачни стратегии, като преместването на работните натоварвания и приложенията, които са гръбнакът на тяхната корпоративна дейност, изисква високо защитена и надеждна облачна среда.

С помощта на опцията за първокласен доставчик с IBM за RISE със SAP, клиентите ще имат инструментите за ускоряване на миграцията на техните локални SAP софтуерни натоварвания към IBM Cloud.

Нещо повече, IBM представя и нова програма, BREAKTHROUGH with IBM за RISE with SAP, портфолио от решения и консултантски услуги, които помагат за ускоряване и разширяване на пътуването до SAP S/4HANA Cloud. Решенията и услугите използват интелигентни работни потоци за рационализиране на операциите, като предоставят модел на ангажираност, който помага да се планира, изпълнява и поддържа цялостна бизнес трансформация.

На клиентите се предлага също гъвкавостта и избора да мигрират работните натоварвания на SAP решения към публичния облак.

Съобщението, че IBM ще стане първокласен доставчик, прави IBM първият доставчик на облак, който предлага услуги за инфраструктура, бизнес трансформация и управление на приложения като част от RISE със SAP. Определянето на IBM за първокласен доставчик е продължение на усилията на SAP да предостави избор и по-нататъшна подкрепа на клиентите на IBM, които предпочитат техния пакет RISE with SAP да работи в IBM Cloud.

Освен това, според проучване на IDC, спонсорирано от IBM, миграцията към SAP S/4HANA в IBM Cloud от локални центрове за данни може потенциално да осигури следните предимства.:2

  • Възвръщаемост на инвестициите: Мигрирането към SAP S/4HANA® на IBM Cloud доведе до увеличение на приходите за до 90% от организациите, извършващи прехода според анкетираните потребители.
  • Намалени разходи: Повече от 80% от организациите в проучването заявиха, че са имали намаление на оперативните разходи.
  • По-голяма производителност: 9 от 10 бизнеса в проучването заявиха, че са подобрили своята производителност след мигриране към SAP S/4HANA на IBM Cloud.

IBM и SAP са работили с глобални клиенти по много индивидуални проекти за модернизиране на техните системи и бизнес процеси, базирани на отворен, хибриден облачен подход.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International