20 април, 2024

Azure Maps Weather Service от днес вече предлага три нови услуги: историческо време, качество на въздуха и тропически бури.

Azure Maps Weather Services е част от услугата Microsoft Azure Maps и вече предлага RESTful API, които позволяват на разработчиците да интегрират силно динамични исторически данни в реално време, данни за метеорологични прогнози и визуализации в своите решения.

Всъщност, метеорологичните услуги на Azure Maps станаха достъпни през април 2021 г. след визуализацията им през октомври 2019 г. Те предоставят данни от AccuWeather. В допълнение, платформата предлага още няколко услуги като прогноза за времето. С трите нови функции разработчиците и компаниите имат повече възможности за изграждане на по-подробни приложения, базирани на времето.

  • Историческо време ще предостави данни за действителни, нормални и климатични условия по ден за определен период от време. В зависимост от местоположението и услугата историческите данни могат да бъдат налични от 5 до 40 години. Информацията ще включва температура, валежи, снеговалеж, дълбочина на снега и дневна информация за градуса на охлаждане/отопление.
  • Текущи прогнози за замърсители на въздуха и концентрации на качеството на въздуха с услугата Air Quality (качество на въздуха). Включени са също нивата на замърсяване, стойностите на индекса за качество на въздуха, доминиращият замърсител и кратко изявление, обобщаващо нивото на риска и предложените предпазни мерки.
  • Услугата Tropical Storms може да предостави на разработчика информация за издадени от правителството тропически бури, прогнозирани тропически бури и възможност за търсене на издадени от правителството тропически бури по година, Идентификационен номер и държавен документ за самоличност.

Програмният мениджър в Microsoft за Maps & Geospatial Product Group, Клеменс Шотте, написа блога на Techcomminity за няколко примера за услугата за качество на въздуха:

„Ако създавате приложение за бягане/колоездене на открито, можете да предупредите потребителите си дали условията за качество на въздуха са по-добри за един час или да анализирате въздействието върху вашето здраве, като проследявате какъв въздух дишате. Информацията за качеството на въздуха може да се използва за всичко – от външни сензори, устройства, използвани от хората по време на пътуване, работа, упражнения и други външни дейности до употреба на закрито с ОВК и пречистватели на въздух или общ мониторинг на зона.“

Подробности за метеорологичните услуги са достъпни на страницата на Azure Maps.

Тагове: , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International