18 април, 2024

Solo.io представи нов проект с отворен код. Той се нарича BumbleBee, а целта му е да опрости работата на разработчиците при изграждането, пакетирането и разпространението на eBPF инструменти, съобщиха от InfoQ.

BumbleBee може автоматично да генерира шаблонни кодове в потребителското пространство за разработване на eBPF инструменти и внася подобен на Docker опит за пакетиране на eBPF програма. Това му позволява да се включи към други работни процеси на OCI-изображения за публикуване и разпространение. Идит Левин, основател и главен изпълнителен директор на Solo.io. сподели:

„В Solo.io виждаме eBPF като важна технология, която ще подобри работата на приложенията в мрежа. През последната година работихме по използването на технологията eBPF с Gloo Mesh, нашето предложение за мрежа от услуги за предприятия, базирано на Istio.“

eBPF е съкратено от extended Berkeley Packet Filter и представлява технология, която може да изпълнява програми в т. нар. пясъчник в ядрото на операционната система. Това се случва чрез употребата на  технологии за наблюдение, мрежи и сигурност.

BumbleBee включва също интерфейс на командния ред и предоставя инструменти за автоматизиране на останалата част от опита.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor