25 април, 2024

Днес Solo.io обяви нов проект с отворен код, който се нарича BumbleBee. Според InfoQ целта му е да опрости изживяването на разработчиците за изграждане, опаковане и разпространение на eBPF инструменти.

Също така, BumbleBee може автоматично да генерира стандартен код за потребителско пространство за разработване на инструменти на eBPF и носи подобно на Docker изживяване при пакетирането на eBPF програма. Това му позволява да се включва в други работни потоци на OCI изображения за публикуване и разпространение. Идит Левайн, основател и главен изпълнителен директор, Solo.io каза:

“В Solo.io. Ние виждаме eBPF като технология, която ще подобри работата в мрежа с приложения. Работихме през последната година, за да използваме технологията eBPF с Gloo Mesh, нашето базирано на Istio мрежово предложение за предприятието”.

eBPF идва от разширения филтър за пакети на Barkeley и е технология на ядрото, която може да изпълнява програми в пясъчна среда в ядрото на операционната система, осигурявайки безопасен начин за подобряване на ядрото с технологии за наблюдение, работа в мрежа и сигурност.

Освен това BumbleBee включва CLI (интерфейс на командния ред) и предоставя инструменти за автоматизиране на останалата част от изживяването.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International