26 април, 2024

Abris Capital Partners подписа споразумение за придобиването на Dentstore.

Придобиването е трето за Abris в сектора, след инвестициите му в Dentotal през ноември 2019 г. и Дентатехника през ноември 2021 г. Сделката подлежи на одобрение от съответните антитръстови органи.

Dentstore е със седалище в Букурещ и предоставя комплексни услуги на денталния пазар в Румъния и България.

Компанията е най-дигитализираният играч в своя сегмент. Адриан Станкулеску, партньор и ръководител на Abris за Румъния, коментира:

„Това придобиване е част от визията ни за изграждане на портфолио от водещи компании в рамките на бързоразвиващия се пазар на стоматологични консумативи в Централна и Югоизточна Европа. Радваме се, че ще си сътрудничим с Dentstore и с нетърпение очакваме да си партнираме с амбициозния и талантлив мениджърски екип, за да продължим вълнуващата история на техния напредък.

Dentstore разполага с усъвършенствани технологични възможности и отлично обслужване на клиенти, което е позволило на компанията да ускори растежа си и вярваме, че разполага с значително ноу-хау, което би било от полза за другите ни компании в портфолиото в този сектор в дългосрочен план.”

Богдан Туфеану, генерален мениджър на Dentstore, сподели:

„Имаме амбициозни планове за бъдещето на Dentstore и сме щастливи да си партнираме с толкова опитен инвеститор в този сектор. Заедно с Abris ще ускорим развитието на организацията, като се фокусираме върху усъвършенстване на потребителската кошница, задаване на нови високи стандарти на денталния пазар и продължаване на регионалната експанзия.”

Михай Замфир, инвестиционен мениджър в Abris, добави:

„Изграждаме бизнес, ориентиран към клиента. Целта ни е да подкрепим още повече растежа на Dentstore и да помогнем на компанията да се разшири на нови пазари, предлагайки на своите клиенти най-добрите услуги, от бърза логистика до цялостно продуктово портфолио, съчетано с отлично продажбено и клиентско обслужване, задавайки по този начин нови по-високи стандарти в сектора.”

След придобиването на Dentstore и на Дентатехника миналата година, Abris цели да продължи изграждането на портфолио от бизнеси в сектора чрез органичен растеж и по-нататъшна консолидация на местните пазари в региона.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor