18 април, 2024

Финалът на конкурса Нестле Живей Активно! 2021 се състоя днес в столичната зала “Раковски”. В оспорвана битка между четирите общини финалисти Ардино, Белоградчик, Димитровград и Тутракан, община Белоградчик бе избрана за големия победител.   Съдиите бяха олимпийските медалисти Йордан Йовчев и Симона Дянкова, Мария Яровая от НСОРБ и Мария Тодорова от Нестле България и Рада Стефанова, представител на Министерство на младежта и спорта. Йордан Йовчев, дългогодишен партньор на инициативата Живей Активно, сподели:

“Беше трудно да отличим най-заслужилия участник, защото и четиримата полуфиналисти ни представиха събития, превърнали се в истински празник на движението за града, както и много интересни проекти за насърчаване на физическата активност на открито. Но тъй като няма състезание без шампион, ние в консенсус избрахме Община Белоградчик, заради ентусиазма и ясното желание да продължава да работи за превръщането на активния начин на живот в здравословен навик за гражданите и след края на конкурса.”

Той добави:

“Пожелавам на всички участници да бъдат още по-активни догодина в този конкурс, който носи духа на олимпийските игри, където самото участие вече е победа, защото променя живота ни към по-добро.”

Над 1000 жители на Белоградчик се включиха в спортния полуден, организиран от общината, и извървяха общо над 10 000 000 крачки.

Паричната награда от 20 000 лв. ще се използва за изграждане на „Фитнес сред скалите“ – проект, който съчетава удоволствието от общуването с красотата на природата и енергията от движението. Той ще бъде реализиран в рамките на 1 календарна година и ще допринесе физическата активност да се превърне в траен здравословен навик за гражданите на Белоградчик.

Конкурсът се провежда за трета поредна година. Първият голям победител през 2019-та, община Девня, реализира успешно проект за реновиране на парк в кв. Река, а победителят от 2020 г. община Велики Преслав използва наградата за изграждането на първия фитнес на открито в града.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor