23 април, 2024

Телерик Академия обяви прием за изцяло новата си 6-месечна Alpha програма за подготовка на ИТ специалисти с Python. Според анализ на TIOBE, това е един от най- търсените езици за програмиране в България и света и най-популярният програмен език за 2021.

Участниците в програмата ще преминат над 800 часа лекции и практика с помощта на 5-6 трейнъри, ментори и кариерен коуч, за да се подготвят за успешен кариерен старт в най-високо платената и гъвкава индустрия у нас – софтуерната.

Програмата Alpha Python е подходяща за всеки, който иска да се развива в ИТ сферата, независимо дали има начални познания или започва своя път в програмирането от нула. Хората без опит и тези, които все още не са сигурни, че разработката на софтуер е за тях, могат да преминат през безплатния курс по основи на програмирането, организиран преди Alpha Python.

За да се включат в него, трябва да заявят интерес до 13 март през сайта на Телерик Академия. В рамките на 6 седмици и с помощта на опитен трейнър, начинаещите в сферата ще усвоят основите и ще се подготвят за входящия изпит. Програмата е подходяща, както за хора без опит, така и за наскоро завършили ученици и студенти с технологичен профил, включително специалисти от различни области с базови познания в програмирането, търсещи усъвършенстване.

Кандидатите могат да гарантират мястото си в програмата отрано с предварителния изпит на 15 март. При неудовлетворение от резултата, могат да се явят и на финалния изпит с дата 10 май. Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия коментира:

“Мисията ни винаги е била да осигурим технологично обучение с най-високо качество, което да подготви хората за успешна ИТ кариера и да е еталон за качество пред партньорите ни и софтуерната индустрия. Само така можем да сме сигурни в бъдещето на курсистите ни и ключовата им роля в развитието на ИТ екосистемата.”

Тя добави:

“В резултат на това и след анализ и комуникация с нашите партньори и представители от индустрията, подготвихме и най-новата ни Alpha програма с фокус Python. В момента виждаме голямата нужда от такива кадри и голямата перспектива пред курсистите. Доказаният ни модел на обучение в Alpha програмите ни, фокусиран върху практиката и с менторство от водещи трейнъри, е най-прекият път за бъдещите Python програмисти, който след 6 месеца може да ги доведе до ИТ кариера.”

До 8 май желаещите да учат в първата Alpha Python програма могат да подадат кандидатурите си, като прикачат своето CV и отговорят на мотивационните въпроси във формата на сайта на Телерик Академия. Следващата стъпка е да се явят на онлайн входящия изпит на 10 май, за който могат да използват всеки от езиците: Java, C++, C#, JavaScript, Kotlin, PHP, Python или Swift. С холистичен подход на оценка се одобряват кандидатите, които са приети в програмата. Първата лекция стартира на 6 юни.

По време на безплатен онлайн уебинар, желаещите могат да научат повече за 6-месечната Alpha с Python програма, приемът в нея и възможностите за кариерно развитие в ИТ сектора. Събитието е безплатно. Изисква се единствено предварителна регистрация.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor