20 април, 2024

Meta отложи датата на повторното отваряне на офиса си в САЩ и задължи служителите, които се завръщат на работа, да си направят бустерни ваксини срещу COVID-19.

За служителите, които са избрали да работят от офиса, датата на повторно отваряне е отложена. Новата дата е 28 март, съобщи технологичният гигант в понеделник.

Meta изисква от всички свои американски служители, идващи на работа, да бъдат ваксинирани срещу коронавирус. Компанията казва, че ще следи стриктно, дали всички от завърналите се работници имат доказателство за направените им подсилващи ваксини.

14 март е крайният срок, в който служителите трябва да решат дали да се върнат в офиса, да поискат да работят дистанционно на пълен работен ден или да временно да работят от дома си.

Работниците, които не са ваксинирани по медицински или религиозни причини, могат да поискат дистанционна работа, заяви говорител. Той добави:

„Служителите, които не предприемат никакви действия, могат да бъдат подложени на дисциплинарни мерки, включително уволнение. Очевидно е, че това ще бъде крайна мярка.“

През декември компанията майка на Facebook, Instagram и WhatsApp беше предложила възможност за отлагане на връщането в офиса. По този начин Мета се присъединява към нарастващия списък на компаниите, които преразглеждат плановете за повторно отваряне на офисите, заради бързо разрастващият се  Омикрон.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor