25 април, 2024

Всички потребители на територията на Съединените щати и Канада ще получат възможност да изпитат новата платформа на Мета – Horizon Worlds VR. Новината бе съобщена от компанията и ще послужи като ключово въведение за много нови потребители на Мета.

Мета обясни:

“Horizon Worlds е социално VR изживяване, където можете да създавате всичко, каквото пожелаете и заедно да изследвате. Откакто миналата година стартирахме като бета версия само с покани, ние бяхме изумени от общността, която започна да се формира и вдъхновява от уникалните изградени възможности.”

Oculus Quest 2

Какво всъщност представлява Horizon Worlds?

Това е нещо като основния град в The Lego Movie. Това е място, където потребителите са свободни да изградят всичко, което пожелаят. Социалното VR преживяване е пълно с различни видове приложения, опции и функции, които дават възможност на потребителите да се срещат с приятели, заедно да играят игри и много други.

Откакто продажбите на слушалки Quest 2 станаха три пъти по-високи от предишните VR устройства, разширяването на достъп до пристигането на Horizon Worlds идва в точния момент. През ноември Qualcomm заяви, че Мета вече е продала 10 милиона Quest 2 системи. Според компанията, Мета не е предоставила никакви официални данни за продажбите си и в този момент все повече хора се интересуват от VR, най-вероятно заради промяната на името, която е вдъхновена от метавселената.

AR е настроен да изпълни основна роля в следващия етап на дигиталния ангажимент. Въпреки това VR притежава истинската визия за напълно потапяща метавселена, която прави всичко възможно за своите потребители – нещо, което главният изпълнителен директор на Мета, Марк Зукърбърг, се опита да изпъкне преди два месеца, когато обяви, че Facebook Connect ще промени името си на “Мета”.

Ако искате да изпитате тази вълнуваща среда, можете да използвате тези VR слушалки, които са една от причините Horizon Worlds да бъде толкова значима и дава отговор на въпроса защо Мета е ентусиазирана да я пусне.

Без съмнение, Horizon Worlds може да бъде следващата еволюция на взаимодействието в социалните мрежи, тъй като всичко се развива толкова бързо, особено в света на технологиите.

Тагове: , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International