18 април, 2024

Христина Самарджиева, Мениджър Проекти в Infoleven Group. Тя смята, че наемането на кадър трябва да се базира на знанията, уменията, опита и личностните качества. Христина съветва всички дами, тръгнали по пътя на технологиите, да действат уверено, целенасочено, да имат стратегия и да не се страхуват да споделят идеите си.

Какво е чувството да работите в индустрия, където доминиращи да мъжете?

Досега винаги съм имала късмета да работя с умело подбрани професионалисти, в среда, в която на първо място са уменията, а не полът. До този момент не съм се сблъсквала лично с предразсъдъци или дискриминация от страна на колегите-мъже, даже повечето се радват и подкрепят разнообразието в колектива.

В ролята си на Мениджър Проекти, как Ви възприемат колегите мъже?

В рамките на моя екип, аз съм от най-дълго време във фирмата и колегите ме възприемат основно като достоверен източник на информация за продуктите и клиентите ни, също и като фасилитатор и човек, който решава проблеми, помага и допринася, с каквото може, нещата да се случват и недоразуменията да се изгладят. В други екипи, където мениджърите са мъже, ситуацията е същата, така че и тук, отново, не се усеща разлика.

„Наемането на кадър трябва да се базира на знанията, уменията, опита и личностните качества.“

Смятате ли, че мъжете в Тех индустрията са толерантни към дамите в бранша, които заемат лидерски позиции?

По-скоро да, като уточнявам, че под „толерантни“ разбирам да се отнасят към тях по същия начин, както и към техните колеги мъже.

Ако желаете да прочетете цялото интервю с Христина Самарджиева и още много други мотивиращи истории за успехи и кариерно израстване на Жените- Лидери в TECH индустрията, присъединете се към общността на DevStyleR от #Тech професионалисти, иноватори и ентусиасти тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International