19 април, 2024

Платформата Codecraft  за графично програмиране за вградено машинно обучение на Seeed Studio, е сред финалистите на BETT Awards 2022. Платформата беше номинирана в категорията „Безплатно цифрово съдържание, приложение или отворен образователен ресурс“.

Codecraft е базирана на блок-среда за графично програмиране,както и на Scratch 3.0, която поддържа различни езици за програмиране като Arduino IDE, Python, C, JavaScript и други подобни. Хората без опит в програмирането също могат да изпълняват вградено машинно обучение на просто оборудване, а целта е да създават проекти на tinyML приложения на практика и да решават сложни проблеми. Ерик Пан, основател и главен изпълнителен директор на Seeed Studio, сподели:

„Ние сме толкова развълнувани и щастливи да знаем, че нашата платформа за графично програмиране беше призната. Codecraft определено ще разшири технологичното обучение за хора, които искат да прегърнат вграденото машинно обучение.“

Платформата за TinyML „Codecraft“ също поддържа различни хардуерни платформи с отворен код, включително Arduino, micro:bits, Wio Terminal, Grove, Bittle и др.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor