19 април, 2024

Тази компания, която някога познавахте като Facebook, сега си партнира с корпоративния конкурент Microsoft. Целта е да интегрира своя инструмент Workplace с платформата Teams в потенциално предвещаване на бъдещо сътрудничество в Метавселената.

Партньорството ще допринесе за кръстосано опрашване на функции между двете приложения. От началото на 2022 г. Например, потребителите на работното място, ще имат възможността да предават на живо видеосрещи от платформата на Teams директно в групи на работното място. Междувременно потребителите на екипа ще имат достъп до съдържание на Workplace, без да се налага да превключват между приложения.

Онлайн софтуерният инструмент ще се появи визуално като фиксиран раздел в Teams. В изявление до CNBC, ръководителят на Workplace на Meta, Уджвал Сингх, сподели, че партньорството е насочено предимно към бизнеси, които вече използват както Teams, така и Workplace за решаване на различни проблеми.

„Екипите са може би едни от най-добрите по отношение на производителността, а автоматично превръща обединяващите се продукти също в едни от най-добрите, които имат качествата да решат проблема с опита на служителите.“, каза Сингх пред CNBC.

Microsoft нарече интеграцията на Mesh и Teams „врата към Метавселената“. Компанията описва това партньорство като „постоянен дигитален свят, обитаван от цифрови близнаци на хора, места и неща“.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor