24 април, 2024

Започва конкурсът за участие на български ученици в космическия тренировъчен лагер Space Camp Turkey 2022. Кандидатите могат да се включат с есе, посветено на космическата мода, телескопа James Webb или като влязат в ролята на корабокрушенци, кацнали на Луната.

„Много български ученици проявяват силен интерес към лагера и постигат отлични резултати като редовно между тях имаме и наградени. Програмата се фокусира главно върху мотивирането на млади хора от цял ​​свят, с идеята да преследват кариера в областта на науката и технологиите. Резултатите на досегашните участници обаче показват, че програмата постига много повече от това – те развиват умения за работа в екип, подобряват комуникацията помежду си и се превръщат в истински млади лидери. А най-хубавото е, че всичко това се случва в една динамична и забавна среда.” – посочва Мирослава Димитрова, координатор на програмата Space Camp Turkey за България.

Най-добре представилите се кандидати ще се борят за пълна или частична стипендия за участие в програмата. През лятото на 2022 г. се предвижда в космическия лагер да участват четири групи младежи от цяла България.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor