20 април, 2024

Биткойн се повиши до най-високото си ниво в понеделник, а етерът се изкачи до нов рекорд. Причина за това е повишението на  криптовалутите, което се превърна в предпоставка за благоприятни новини и същевременно за страхове от инфлация.

Повече от 4%, до 66,170 долара скочи биткойн, приближавайки се до безпрецедентното ниво от 67,016.50 долара, което постигна на 20 октомври. Междувременно етерът – който е в основата на мрежата на Етериум – достигна рекордния връх от 4,768.0 долара.

Кайл Рода, анализатор в IG Markets сподели пред Reuters, че:

„Намаляването на реалната доходност, докато търговците се готвят за инфлация, допринася за привлекателността на активи като злато и криптовалути, които не плащат купон. Настроението в сектора също е добро.”

Миналия месец от инвеститорите бе приветстван фонд за биткойни, базиран на американски фючърсен пазар (централна финансова борса, на която може да се търгуват стандартизирани фючърсни договори – договори за закупуване на специфични количества на комодити или финансов инструмент при специфична цена с доставка, която се очаква в определен бъдещ момент). Като резултат от това етерът нарасна с около 59% от началото на октомври, а биткойнът с около 51%.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor