18 април, 2024

Доказано е, че участието на потребителите се увеличава, когато хората имат безопасна и положителна изградена ангажираност с дадено приложение. Някои от безплатните инструменти, които разработчиците могат да използват, за да направят потребителското изживяване по-безопасно за всички са:

1. Намаляване на токсичния разговор с перспективен приложно-програмен интерфейс (API) 

Перспективно приложният-програмен интерфейс е безплатен продукт, предлаган от Jigsaw. Той използва машинно обучение за идентифициране на токсичен език, като обиди, ругатни или атаки, базирани на самоличност. Тази негова характеристика улеснява провеждането на по-здравословни разговори в приложенията. Перспективата може да се използва, за да се дава обратна връзка на коментиращите, да се помогне на модераторите по-лесно да преглеждат коментарите и да поддържат разговорите отворени онлайн. Много от разработчиците и издателите в мрежовото пространство започнаха да приемат този инструмент за насърчаване на конструктивни онлайн диалози. Научете повече от тук.

2. Предотвратяване на връзки към опасни файлове и сайтове с API за безопасно сърфиране

Безопасното сърфиране на Google помага за защитата на милиарди устройства всеки ден. То показва предупреждения на потребителите, когато се опитват да се придвижат до опасни сайтове или да изтеглят опасни файлове. Не само това, но и безопасното сърфиране уведомява уеб администраторите, когато техните уеб сайтове са компрометирани от злонамерени участници. Защитите за безопасно сърфиране работят в продуктите на Google и осигуряват по-безопасно прекарано в интернет време. Повече информация за това как да започнете от тук.

3. По-голяма сигурност на децата с API за безопасност на съдържанието

API на Google за безопасност на съдържанието използва изкуствен интелект, за да помогне на разработчиците да приоритизират и прегледат по-внимателно материалите, съдържащи злоупотреба. Тази услуга се предлага на неправителствени организации и частни компании, с цел подкрепа на работата им, свързана със защитата на деца. Перспективно приложният-програмен интерфейс засилва борбата за безопасността на децата, като дава приоритет на потенциално незаконно съдържание да бъде прегледано от хора, които помагат на рецензентите да намират и докладват зловредно съдържание по-бързо. По-ефективното преглеждане на съдържание, прави таксите на хората, които рецензират и преглеждат изображения, свързани със злоупотреба по-малка. Научете повече за това от този сайт.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor