20 април, 2024

Ученици с нарушено зрение у нас се обучават чрез иновативни технологии на Google. Онлайн обучението вече става много по-достъпно както за учениците, така и за техните учители и близки. Това е възможно след като Центърът за творческо обучение локализира и разпространи безплатни специализирани ресурси на български език, подходящи за деца с различни възможности.

Центърът е основен партньор на Google и предлага безплатно образователната платформа Google Workspace, която е широко разпространена в българските училища. В нея са включени редица приложения и инструменти за по-добра достъпност. Приложенията са създадени така, че да помогнат на учители и ученици да работят в екип по-лесно и с повече възможности за общуване, когато не са заедно в класната стая.

Средното училище за ученици с нарушено зрение “Луи Брайл” в гр. София е сред първите, в които се обучават деца със специални потребности с помощта на тези инструменти. Вече 20 учители, част от екипа на учебното заведение са преминали безплатно през обучението “Училище в облака: Въведение”, проведено от Центъра за творческо обучение и са се запознали с различни образователни технологии, предоставени от него.

Тагове: , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor