25 април, 2024

Джеф Безос, един от най-богатите хора на планетата, обеща 2 милиарда. долара за възстановяване на естествените местообитания и трансформиране на хранителните вериги на Срещата на Върха за климата в Глазгоу този вторник.

По време на конференция президентът Байдън и други лидери обявиха глобален пакт за прекратяване на обезлесяването до 2030 г. На същото събитие Безос заяви, че частната индустрия трябва да играе централна роля в кампанията. Той сподели:

„Амазон се стреми да захранва всички свои операции с възобновяеми енергийни източници до 2025 г., а целта отново е компанията да бъде въглеродно неутрална до 2040 г. Това ще бъде голямо предизвикателство.”

Обещанието, което предприемачът даде, е част от благотворително усилие на фонд  “Bezos Earth”, за който той предостави 10 милиарда долара миналата година.

Безос допълни, че Амазон работи в сътрудничество с Норвегия, Обединеното кралство и САЩ, като идеята е да се мобилизират 1 милиард долара за прекратяване на обезлесяването до 2030 г. Той нарече загубата на земните гори дълбока и неотложна опасност за всички нас“.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor