25 април, 2024

Тази седмица Developer на фокус е Мартин Лазаров, WebUI Developer в SoftServe. Той е комуникативен, позитивен и отговорен в своята работа. Обича да пътува и да спортува, винаги е готов да помогне на своите колеги. Вижте как те описаха Мартин пред Devstyler.

Кого номинирате за “Developer на фокус”?

Мартин Лазаров, WebUI Developer в SoftServe

Каква е причината да го номинирате?

Мартин има силно позитивно присъствие в SoftServe, обича работата и колегите си и е един от примерите за успешен професионалист в компанията.

Опишете неговите професионални качества.

Мартин е отговорен към работата, разбира се отлично с всички без да влиза в конфликти. Една от силните му страни е изразеният му позитивизъм и комуникативност, внимателен е към детайлите, добър слушател е. Освен това, не спира да търси проекти и извън работната среда, в които да подобрява уменията си. Пример за това е последната му разработена идея – мобилно приложение за хора с домашни любимци.

Разкажете ни повече за него като човек.

Обича да пътува – трудно ще го намерите уикенда в София. Любимите му спортове са плуване и ветроходство. В свободното си време обича да чете, да слуша музика и да търси нови възможности за развитие.

 

Можете ли да опишете как протича неговият работен ден?

Без излишно напрежение. След сутрешен stand-up се залавя с най-належащите задачи със свежи сили. Оставa имейлите и други второстепенни задачи за следобедните часове. Обича да ходи на плуване или power йога в обедната почивка, а за да се разсее приказва с колеги или се наслаждава на гледката от офиса.

Какви са предизвикателствата пред него? По какви проекти работи?

Мартин работи по проекти в сферата на здравеопазването. Това му носи удоволствие, тъй като работата му пряко помага на хора в нужда. Да бъде полезен на другите е негов силен мотиватор, заради това и избира проекти в здравеопазването, а не свързани с финансите, въпреки че е с такова образование.

Случва ли му се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?

Отборната работа, колегиалността и екипният дух са изключително важни за добрата и гладка работа ИТ сектора. Ако си представим, че всеки крак на стол представя член на екипа, не можем да си позволим някой колега да изпитва трудности, защото това би нарушило равновесието на целия екип. Затова и Марто е винаги готов да помогне на колега от неговия или от останалите екипи във фирмата.

Ако трябва да го опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?

Усмихнат, позитивен и винаги на път

Какви са хобитата му?

Мартин спортува всеки ден. Запален е по ветроходство. Поне веднъж в месеца е на екскурзия в чужбина, обича да открива нови места както сред природата, така и в града. Член е на планински клуб и е запален футболен фен.

Каква музика слуша?

Хип-хоп, електронна музика

Кое предпочита – Android или Apple? Защо?

Android. Защото върши идеална работа.

Какъв е стилът му?

Набляга на планирането и се стреми да открие предварително подводни камъни и затруднения още преди започването на същинската работа. Доброто планиране винаги се отплаща – три пъти мери, веднъж режи.

С кои езици за програмиране борави? Кои са предпочитаните от него?

Node.js, JavaScript (Vanilla, AngularJs, TypeScript), PHP, Mysql/MongoDB.

Бихте ли разказали интересна случка, свързана с него?

Случките около Марто са винаги интересни. Той пътува много, затова и всяка седмица има ново вълнуващо преживяване, което да разкаже на колегите.

Тагове: , , , , , , ,