19 април, 2024

Четенето е тясно свързано с кариерното развитие. Независимо дали се занимавате с компютърни науки или искате просто да свързвате определена електроника. Това са три предложения на книги с висока стойност в сферата на IoT.

“Времето на втората машина: работа, прогрес и просперитет във време на блестящи технологии” от Ерик Бриньолфсон и Андрю Макфий.

През последните години автономните автомобили на Google са записали хиляди мили на американските магистрали, а IBM-ският Watson е побеждавал най-добрите играчи на телевизионната игра . Цифровите технологии – в хармония с хардуера, софтуера и мрежите – в близко бъдеще ще диагностицират болестите по-точно от лекарите, могат да прилагат огромни масиви за трансформиране на дребно и да изпълняват много задачи, които някога са били считани за човешки.

През Втората епоха на машината, Ерик Бриньолфсон и Андрю Макфий, на които алма матер е MIT, са двама мислители в челните редици на своята област, които разкриват силите, водещи до преоткриването на нашия живот и нашата икономика. Тъй като се усеща цялостното въздействие на цифровите технологии, ще реализираме огромна печалба под формата на впечатляващи лични технологии, модерна инфраструктура и почти безкраен достъп до културните елементи, които обогатяват живота ни.


Коментари от Amazon:

“Книгата е изключително интересна и забавна. Ще го ползвате, докато го прочетете. Темите са толкова добре обяснени, че всеки нов програмист лесно ще ги разбере.”

“Това обхваща много на същото основание като книги като “Светлините в тунела”, но в по-популярен академичен стил: прозата е много достъпна, но информацията е широко подсказана и приписвана. Има многобройни препратки към работа на други учени, предимно, но не само икономисти. За всеки, който се чуди защо виждаме рекордно високи неравенства в доходите и възстановявания на безработни от рецесиите, тази книга ще изясни много загадки.”

Оценка в Amazon: 4.4

“Първи стъпки с интернет на нещата” от Куно Пфистер

Какво е IoT? Това са милиарди вградени компютри, сензори и задвижвания, свързани онлайн. Ако имате основни умения за програмиране, можете да използвате тези мощни малки устройства, за да създадете различни полезни системи, като например устройство, което води до наводняване, когато почвата изсъхне. Това е ръководство за създаване на забавни и завладяващи проекти.

Научете се да програмирате вградените устройства, като използвате .NET Micro Framework и платката Netduino Plus. След това свържете устройствата си към интернет с Pachube, платформа за облачни споделяния на данни от сензори в реално време. Необходимо е само Netduino Plus, USB кабел, няколко сензора, интернет и вашето въображение.

 

Коментари от Amazon:

“Предлага важни прозрения как цифровите технологии превръщат нашата икономика в процес, който току-що е започнал.”

“Ако търсите задълбочена инструкция за функциите на NetDuino и как работят, това не е книгата за вас. Това е въведена книга. Той преминава през някои от простите процеси, които можете да направите с Netduino. Ако не сте запознати с устройства тип duo/mirco-контролер или кодиране в Visual Studios, това е чудесна книга, която ви помага да разберете някои от основните функции, които всяка от тях може да ви предостави.”

Оценка в Amazon: 3.9

 

“Изграждане на интернет на нещата” от Мачией Кранц

Свържете организацията си чрез IoT, солидна стратегия и доказан план. Изграждането на интернет за нещата предоставя на лидерите за вземане на бизнес решения практически наръчник за оползотворяване на тази последна трансформация. Фокусирайки се върху бизнес влиянието IoT, тази книга описва ежедневното въздействие, разпространението и възможностите, които възникват. Как лидерите на бизнеса могат да въведат IoT днес, за да реализират нужните предимства? Дискусията се фокусира върху от гледна точка на бизнеса, стратегията и организацията. Ще се научите как да измислите план за IoT, който да работи с посоката на вашата компания и как да приложите успешно тази стратегия.

 

 

Коментари от Amazon:

„За мен беше чест да работим и да познаваме Мачией през годините. По време на ролята му в Cisco като заместник-председател на Корпоративната група за стратегически иновации, той е пионер. Книгата му прекъсва рекламата и предлага практически съвети на вземащите решения относно начина на прилагане на IoT днес. „

“В изграждането на интернет на нещата Maciej Kranz споделя лични анекдоти, казуси на пазара и практически насоки, за да помогне на читателите успешно да създадат и ускорят своите стратегии за IoT. Неговите прозрения предлагат маршрут за организациите да разработят планиране на пътешествията на НТ, което е точно за техните нужди и цели.”

Оценка в Amazon: 4.5

Тагове: , , , , , , , , , , , ,