24 април, 2024

Лили Лозанова е Agile coach в Clippings, която е един много е позитивен, грижовен, съпричастен и енергичен човек. Според нея проблемът с неравенството е все още актуален и в България и в глобален мащаб. Лили споделя, че именно животът я е въвел в технологичната среда докато е проучвала различни пътища за кариера.

Лили Лозанова е Agile coach в Clippings, която е един много позитивен, грижовен, съпричастен и енергичен човек. Тя смята, че чарът винаги влияе, независимо дали сме мъже или жени. Лили добавя, че Clippings притежава комитет за разнообразие и приобщаване и че тяхното ръководство е силно ангажирано и подкрепящо. Според нея проблемът с неравенството е все още актуален и в България и в глобален мащаб и затова има толкова много движения. Лили смята, че всичко произлиза от историята, културата, психическата настройка, и традициите на народа. Тя споделя, че именно животът я е въвел в технологичната среда докато е проучвала различни пътища за кариера. Тя е стигнала до ролята и в днешни дни като Agile coach, която много обича. Според Лили, за да бъде успешен един Agile coach, той трябва да е наясно с ръководството на организацията, работата и всеки един човек от екипите. Част от ежедневната работа на Лили включва коучинг, наставничество, организиране на обучения и уъркшопи на групово и индивидуално ниво. Това, което мотивира Лили са малките-големи неща. Нейният съвет към младото поколение жени, които искат да влязат в технологичната индустрия е да правят само това, което обичат да правят, тъй като, за да се получи нещо добре, то то зависи от страстта и усилията, които сме вложили.

Правете само това, което обичате, тъй като всичко е свързано със страстта и усилията, които полагате, за да сте успешни.

Любими дрехи?

Чисти и удобни, бизнес ежедневни.

Високи токчета или ниски обувки?

Ниски токчета 🙂

Кое типично женско качество или отговорност не се отнася за вас?

Нищо женско не ме плаши – имам всичко.

Какво е нещото без което не излизате  в чантата си?

Телефон.

Любим цвят червило?

Цветът на устните.

Можете ли да споделите нещо конкретно за вас, което не можем да намерим в LinkedIn?

Много съм емоционална.

Срещали ли сте предизвикателства в кариерата си във връзка с това че сте жена? 

Без значение дали сме жени или мъже, всички ние трябва да работим като професионалисти. Но да, към мен са се отнасяли по различен начин.

Знаете ли колко жени работят на вашата позиция?

Мнозина. На моята позиция всичко се свежда до това доколко се интересуваш от това, което правиш, а не какъв пол си.

Смятате ли, че проблемът с неравенството между половете е все още актуален в България и в световен мащаб?

Мисля, че да, затова има толкова много движения. Всичко това произлиза от историята, културата, психическата настройка, традициите и т.н.

Прочетете още вдъхновяващи истории за жените от тех индустрията в българското издание на WR Tech тук.

Каква политика следва вашата компания по отношение на насърчаването на многообразието? 

Имаме комитет за разнообразие и приобщаване. Нашето ръководство е силно ангажирано и подкрепящо.

Отнасят ли се колегите ви мъже по различен начин? 

Не.

Животът ме отведе там. Проучвах различни пътища на кариера, докато не стигнах там, където съм днес, и което много обичам!

Смятате ли, че визията и чарът на жената влияят върху професионалния им успех? (Пример: улеснява ли комуникацията?) 

Чарът винаги влияе, независимо дали сте мъж или жена. Визията може да повлияе, но не толкова, колкото отношението.

Как съчетавате личния и професионалния живот? Имате ли някакви правила, които спазвате?

Ще ме видите да действам по същия начин на работа както и у дома. Правя всичко възможно да бъда винаги позитивен, грижовен, съпричастен и енергичен човек.

Кои източници следвате и можете ли да препоръчате някои от тях на нашата публика? (пример: подкасти, страници, инфлуенсъри, влогъри и др.).

Много, много са. Ако се интересувате от Agile – AgileAlliance.com е вашата отправна точка.

Какво ви накара да изберете кариера в технологичната индустрия?

Животът ме отведе там. Проучвах различни пътища на кариера, докато не стигнах там, където съм днес, и което много обичам!

Какви са основните отговорности на един успешен Agile coach?

Списъкът е дълъг, но аз бих започнала от ръководството на организацията, екипите и всеки индивид в нея до онези „А-ха“ моменти, когато осъзнаят, че трябва да правят само нещата, които има причина и имат стойност, замисъл. Непрекъснатото усъвършенстване и прозрачност са ключови за повишената производителност и мотивираните хора. Коучингът, наставничеството, организирането на обучения и уъркшопи на групово и индивидуално ниво част от ежедневната ми работа, така че до всички да достигнат тези ценности и принципи на Agile.

Какво ви вдъхновява най-много в личен и професионален план?

Малките големи неща – усмивките, грижовността, морето и слънцето, човекът, който е доволен от това, което току що се е случило, собствените му постижения, екипът, който се гордее с последното внедряване, мениджърът, който се доверява на неговия / нейният екип или организация 🙂

Какъв е вашият съвет към младото поколение жени, които искат да се развиват в технологичната индустрия?

Правете само това, което обичате, тъй като всичко е свързано със страстта и усилията, които полагате, за да сте успешни.

Ако желаете да прочетете още мотивиращи истории за успехи и кариерно израстване, присъединете се към общността на DevStyleR от #Тech професионалисти, иноватори и ентусиасти тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International