25 април, 2024

И през тази учебна година платформата за смесено обучение Smart Classroom продължава да предоставя безплатно на всички свои потребители виртуална класна стая с мултифункционална дъска. Функционалността е налична в партньорство с daskal.eu и дава възможност за пълноценно провеждане на учебния процес дори и в условия на дистанционно онлайн обучение.

От добавянето на виртуалната класна стая като функционалност за потребителите на платформата през м. март 2020 г. до днес, близо 1700 ученици и учители са преминали през 1341 виртуални класни стаи, създадени от 154 български педагози по различни предмети.

Множество модерни образователни ресурси разработени от учители и автори на учебни помагала са достъпни за безплатно ползване от потребителите на платформата. Всички материали могат да бъдат намерени в т.нар. “Облак за споделени ресурси”. В облака също може да бъдат намерени интересни AR упражнения и тестове.

Друго основно предимство на виртуалната класна стая е, че тя е лесна и интуитивна за ползване, изцяло на български език. Управлява се с набор от инструменти – бутони за споделяне на екран, за споделяне на учебни материали, включително и такива, създадени в платформата. Освен като виртуална класна стая, тя може да служи и като учителска такава, ако се сподели и с друг учител.

Smart Classroom е безплатна онлайн платформа за смесено обучение в училище (blended learning), която предлага:

  • Стена за бърза и ефективна комуникация между учители и ученици
  • Модул за разработване на уроци
  • Модул за създаване на ресурси с добавена реалност
  • Учителско и ученическо портфолио
  • Облак за споделени образователни ресурси
Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International