20 април, 2024

След кратко търсене в Reddit сме приготвили няколко коктейлни предложения, които се съмнявам, че ще намерите в близкия бар. Всички знаем, че коктейлите имат много имена, някои са свързани с любопитни истории, други са просто бизнес трикове, а за трети това са кодове към бармана. Тези кодове се променят спрямо региона, като говорим глобално, разбира се.

Ако в САЩ поръчате един Facebook ще Ви сервират бира в бутилка и 50ml билков ликьор в отделна чаша. Тази история е популярна заради студентските години на създателите на социалната мрежа, които често се наслаждавали на тази комбинация. Но има ли коктейли на името на програмни кодове?

Представяме Ви рецептите за Ruby и Python.

Ruby
Много интересна рецепта, която идва от Русия:

— 20ml кокосов ликьор
— 20ml личиев ликьор
— 40ml коняк или бренди
— 150ml сок от вишни или череши
— лимон
— лед

Добавяме основните съставки във висока чаша пълна с лед. Сокът от лимон е по вкус. Разбъркайте добре до “замъгляването” на стъклото. Украсете го с парче лимон или портокал и с мараскина. Създателите на това питие казват, че е доста сладко, ароматно и освежаващо. Рубинено-червеният цвят на коктейла идеално се вписва в логото на Ruby.

Python
Python пък e с цвета на зелен питон. Не сме сигурни дали не е по-логично цветовете на напитката да бъдат в синьо и жълто, а вместо коктейл, Python да е един силен и освежаващ шот. Но ето каква е рецептата на руснаците:

– 50ml светъл ром
– 30ml мента
– 30ml сок от ананас
– 1/2 лимонов сок
– сода

Разклащаме основните съставки в шейкър с лед. Всичко изсипваме в чаша и доливаме със сода. Украсяваме с лимон. Коктейлът трябва да се поднася бързо на гостите, защото пяната се утаява. Питието е освежаващо, с приятен вкус на ананас, пише в GitHub.

 

Следващият път очаквайте нови оригинални предложения, защото Python със сигурност има нужда нова версия. Много истории се крият в коктейлите. Тук е моментът да напомним, че употребата на алкохол трябва да бъде винаги с мярка. Наздраве!

Тагове: , ,