20 април, 2024

Прочетохме интересна статия на New York Times, от която ще се почувствате позитивно. Може да сте видели актьора и технологичен инвеститор на непълен работен ден, Аштън Къчър, да представя криптовалути на стойност 4 млн. долара, наречени XRP, за любимата благотворителна организация на Елън Дедженерис по време на шоуто ѝ. Или може би сте видели, че Стивън Колбер е обявил дарение от XRP равно 29 млн. долара на ученици в шоуто си същата вечер.

Зад тези дарения стои Ripple – компания, намираща се в Сан Франциско, която се радва на успехите си, благодарение на миналогодишния си старт в стойността на криптопревода. Постепенно тя се превърна в една от най-ценните стартиращи фирми от последното десетилетие, заради стойността на техния XRP – цифровият знак, създаден от основателите на фирмата преди шест години.

Сега идва трудната част: да се убедят хората да използват XRP за нещо друго, освен спекулативна търговия. Това е въпрос, пред който е изправена по-голямата част от все още младата индустрия за криптограми. Цифрови жетони като биткойн и останалите имитатори (като XRP) са проектирани да улесняват електронните транзакции от всякакъв род. Но днес почти не се случват сделки, различни от виртуалните валутни борси, където хората залагат на своята цена.

Въпреки драматичния спад в стойността на криптокомпозициите тази година, Ripple все още притежава XRP на стойност 30 млрд. долара, а компанията иска да получи някои от тези токени в ръцете на потенциални потребители.

Много хора, които купиха цифровите символи, създадени от тези проекти, направиха това вярвайки, че един ден ще бъдат полезни за реални сделки от някакъв вид. Ако проектите искат да запазят тези инвеститори да продават, то те трябва да ги убедят, че токените ще имат някаква дългосрочна стойност.

Източник: The New York Times

 

Тагове: , , , , ,