25 април, 2024

Международният турнир по League of Legends – Red Bull Solo Q се завръща в България и през 2021 г., за да изправи едни срещу други най-добрите играчи на популярната игра във формат 1 в 1.

След успеха, който изданието на Red Bull Solo Q пожъна през 2020 г. със своите 80 000 записали се участници, тази година квалификации ще се проведат в над 30 държави в търсене на най-добрия League of Legends дуелист в света.

Организаторите са избрали Германия за дестинацията, където ще се проведат финалите на събитието, и където само най-добрите от най-добрите, спечелили националните кръгове, ще се борят за заветната титла.

В България квалификациите започват септември, като записването за участие е безплатно и е вече отворено и достъпно на този линк. Всичко, което участниците трябва да направят, е да се регистрират и да дадат най-доброто от себе си, когато се изправят един срещу друг в индивидуални битки на Rift-а (Summoners Rift е името на картата, на която се играе в LoL – бел. ред.).

Най-добрите 8 участника от квалификациите ще се класират за онлайн плейофи, като към тях в битките ще се присъединят още 8 поканени от организаторите LoL играчи, чиито имена ще бъдат оповестени по-късно. Към финалната фаза ще продължат Топ 3 състезателите от плейофите, а четвъртото място на местните финали ще бъде заето от победителят по точки в консуматорската активност на Red Bull.

В онлайн излъчванията на турнира ще се включат и популярни лица от родните гейминг среди, като Александър ‘ZinG’ Ананиев, който ще е водещ на националните ни плейофи и финали.

“League of Legends е една от най-разпознаваемите видео игри в света и сред пионерите в електронните спортове. А форматът 1:1 дава много различна гледна точка към играта и играчите. При него психиката, механиката и уменията трябва да са на друго ниво, което прави Red Bull Solo Q доста вълнуващ турнир както за участниците, така и за зрителите.”, сподели ZinG.

Коментатори и анализатори по време на всички излъчвания на живо ще бъдат Виктор ‘Diggi’ Пенелски, Ангел ‘Tigerout’ Несторов, Симеон ‘Simeon Delev’ Делев, Пламен ’Napraen’ Стоянов.

Следете сайта на Red Bull Solo Q Bulgaria 2021 за още актуална информация за турнира и датите на излъчванията, а тук може да видите трейлъра на събитието.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,