19 април, 2024

Ричард Браунинг вярва, че човешкият организъм е изключително невероятна машина, затова решава да провери как може да полети човек и при какво натоварване.

Ричард М. Браунинг е 39-годишен предприемач и изобретател, създател на компанията Gravity Industries Ltd. във Великобритания. Той е известен с прякора си „Железния човек“ заради своя jetpack костюм. Ричард лети вертикално благодарение на шест малки двигателя. Негов е рекордът на Гинес в категория „Най-висока скорост на тяло с костюм с турбореактивен двигател“. Той развива впечатляващата скорост от 51,53 км/ч.

За канала на RedBull в Youtube Браунинг споделя нужната подготовка за своето начинание и за живота си като маратонец. „Винаги съм бил на ръба. Първата ми тренировка беше в продължение на една седмица. Започнах с колоездене, което бе част от моя цикъл на подготовка. Наблягам върху продължително бягане, около 1 или 2 часа сутринта на писти, вариращи от 25 до 40 км.

 

Проектът започна с въпроса на какво е способно човешкото тяло, ако обединим човешкия ум и най-доброто от технологиите. Първият двигател, който купихме, го привързахме към стара перална машина. След подготовката над тялото ми, работихме около стабилността на ядрото и стабилизиране на динамичните движения“.

„Железният човек“ направи демонстрация на костюма си на Webit. Въпреки лошото време, Ричард полетя пред Арена Армеец и зарадва посетителите на фестивала.