20 април, 2024

Обявиха победителите в класацията на Career Show Index – “Топ 100 HR професионалисти в България”. Индексът ежегодно отличава вдъхновяващите примери за висок професионализъм в сферата на човешките ресурси в България. Чрез публичен вот и номинации откроява личностите, застанали зад създаването на най-добрите екипи и работна атмосфера у нас.

Номинирани бяха 325 HR специалисти, сред които HR мениджъри, Employer Branding пециалисти, HR тийм лидери, специалисти по ангажираност и развитие на служителите и др. Класираните в “Топ 100 HR професионалисти в България” са определени от публичен вот, който продължи от 5 до 15 юли 2021 година. За всички претенденти са дадени общо над 12500 гласа.

В последните години ставаме свидетели на промяна в цялостното възприятие за ролята и важността на HR специалистите в рамките на компаниите и в индустрията като цяло. Забелязва се категорична осъзнатост, че дейността на HR специалиста се простира отвъд процеса по подбор на кадри в компанията. HR специалистите всекидневно работят в името на служителя. Тяхна е отговорността за намиране на деликатния баланс между правилното позициониране на членовете в екипите и осигуряване на максимална продуктивност и удовлетвореност от работата. Това увеличава ангажираността и лоялността към компанията. Добрият HR специалист има качества и познания, които съчетават в себе си бизнес ориентираност, психология и хуманизъм. Усилията им трябва да бъдат насърчавани, а постиженията им – поощрявани”, споделя Симона Харизанова,
съосновател на Career Show.

Класираните в индекса “Топ 100 HR професионалисти в България” са подредени по азбучен ред и могат да бъдат разгледани тук: https://careershow.bg/index/hr/ Класацията се инициира от организаторите на водещото кариерно експо за квалифицирани кадри – Career Show 2021. Събитието ще се проведе на живо в Sofia Event Center на 29 септември и онлайн на 30 септември. Участието е безплатно след задължителна регистрация оттук: https://careershow.bg/register/.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author