23 април, 2024

Nintendo обяви нов Switch модел с по-голям 7 инчов 720p OLED дисплей. Основния ъпгрейд е именно откъм екрана, като конзолата разполага и с регулируема стойка за игра на маса, 64GB вградена памет, нова докинг станция с вграден Ethernet порт и подобрен звук.

Продажбата стартира на 8 октомври, като цената е 350 долара. От The Verge съобщават, че в отговор на тяхно запитване, от Nintendo са информирали, че Switch OLED модела няма нов процесор или повече RAM от предходниче модели на конзолата. Също така, потребителите ще могат да се наслагят на 1080p само през HDMI кабел и ТВ режим.

Колкото до живота на батерията, то той е 9 часа – еднакъв със сегашния Switch. От Nintendo казват още, че всички оригинални Joy контролери ще работят и с новия OLED Switch. Това важи и за всички игри – геймърите не трябва да се тревожат, че ако сменят своята конзола, то това по някакъв начин ще попречи на играенето на любимите им заглавия. Освен това, докът ще работи както с Nintendo Switch, така и с новия OLED модел.

Друго ново около OLED Switch е, че ще бъде предлаган в черно-бял цвят, което се подразбира и от активната рекламна кампания с представени визии. Новата версия на конзолата се появява близо 2 години след Switch Lite на Nintendo – по-малка и по-евтина версия на Switch, която дебютира за 199 долара, но не може да се свързва към телевизора.

Остава малко съмнение обаче, доколко въобще има нещо ново по Switch. Да – съвсем малка разлика в размера. По-дълъг и следователно по-тежък, а също приемаме и подобренията в екрана, стойката. Но все пак заслужава ли си наистина това да е всичко и да липсва сериозно хардуерно или геймърско подобрение? Това остава пазарът да покаже след 8 октомври, но нещата изглеждат, че този нов релийз има по-скоро финансова идея зад себе си, отколкото геймърска.

От излизането си на пазара през 2017 г., Switch има близо 85 милиона продажби.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author