24 април, 2024

Добра новина за всички дивелъпъри: Една от най-големите технологични конференции – HackConf 2018, идва тази есен! Четвъртото издание от поредицата ще се проведе на 15-ти и 16-ти септември. Събитието ще се фокусира върху софтуерната разработка и ще осигури интересни работилници за всички ентусиасти.  

Разкажете ни малко повече за HackConf 2018? От колко време организирате това събитие?

Организатори на конференцията са HackBulgaria. Започнахме този проект преди 4 години. Имаме за цел да подкрепяме и развиваме програмистите и всички хора, които проявяват интерес към IT сферата – у нас и в Европа. Интересното е, че тази година изданието на събитието ще бъде само на английски. Ставаме по-международни, с външни гости и топ лектори.

Как протекоха предните издания на конференцията?

На първите две издания на конференцията събрахме над 1500 посетители. Нашите спонсори организират различни томболи и игри, така че преди официалното закриване, ние награждаваме отличилите се. Надслова през 2017г. беше „Как да напишем по-добър софтуер“. Прогресивно даваме повече поле за обсъждане, затова тази година ще говорим за развитието в IT сектора и ще отделим по-голямо внимание на самата софтуерна разработка. Планът тази година е да се фокусираме върху самия процес.

С какви хора можем да се срещнем на HackConf 2018?

През годините събитието е събирало хора от IT сектора с различни години опит – както Junior, така и Senior. Имаме и много студенти, хора, които се интересуват от програмиране. На конференциите се получава едно преплитане от разнообразни интереси. Стараем се да представим достатъчно вълнуващи теми за всеки от посетителите ни. През първите години наблюдавахме присъствие и на ученици, тогава организирахме и няколко кампании, специално насочени към тях. От своя страна, те проявиха силен интерес. Можем да кажем, че с развитието и надграждането на конференцията се променят и хората, които я посещават.

Кое е най-голямото преимущество на събитието? Какви са ползите от участието в него?

HackConf се старае да събере интересни и изявени експерти от различни области, които могат да споделят от своя опит и знания. Представят се и много интересни лекции. Самата общност, която се получава в рамките на организацията, също е уникална. Това са над 1000 души, които се събират за два дни, споделят интереси и генерират заедно идеи. Това е главната причина да смятаме, че всеки, който не е бил на подобно събитие, е хубаво да присъства. Със сигурност би било от полза да опознае каузата ни и да се запознае с присъстващите!

Тагове: , , , , , , ,