24 април, 2024

Специалистът по информационни технологии е сред най-успешните ИТ мениджъри за 2020 г.

За тринайсти пореден път беше проведен конкурсът на Клубa на ИТ мениджърите в България – „ИТ мениджър на годината”. В него Димитър Цолов, ИТ директор на ЕОС Матрикс, беше отличен и получи награда в категория „Мениджмънт” за успешното прехвърляне на компанията ЕОС Матрикс в дистанционен режим на работа за рекордно кратко време. Според експерта глобалната пандемия е донесла много предизвикателства за начина ни на живот и работа, като безспорно едни от най-важните хора в тази криза са били, според него – ИТ специалистите. „Благодарение на тях успя да се запази функционирането на много процеси“, категоричен е Цолов.

При обявяването на извънредното положение през  март миналата година се налага компанията да осигури непрекъсваемост на дейността за целия си кол център и останалите отдели, като това бива направено за 3 дни. Всички системи са адаптирани и работният процес продължава без намалена производителност и с гарантирана сигурност на информацията и управлението на данните.

За това постижение Димитър Цолов е номиниран за конкурса „ИТ мениджър на годината” от колегите си, които високо оценяват професионализма и уменията му.

В свой коментар експертът отбелязва, че се е стигнало до бум в разработката на софтуерни роботи, като за една година са внедрени 17 робота и с тяхна помощ се обработва по-голям обем документация.

От компанията разказват още, че се разработват и внедряват  и други специфични софтуерни продукти, чатботове и изкуствен интелект за потребителско поведение – който помага да се персонализира контакта с клиентите.

Тагове: , , , , , , , ,