25 април, 2024

С желaние да се пренесем на плажа със студено кафе в ръка, ентусиазирано ви представяме няколко от най-хубавите места за летуване по родното Черноморие.

Созопол

А само колко е изписано за любимия Созопол. Този източник на вдъхновение предлага избор от всякакво естество – различни маршрути, нова и стара част на града, разнообразие от водни спортове като уиндсърфинг, ветроходни лодки, гмуркане, сърф, джет, водни ски и още. Ние ви предлагаме да се впуснете в едно вълнуващо приключение до острова Св. Иван, където бяха открити мощите на св. Йоан Кръстител. Освен тишина и спокойствие, там можете да намерите древни руини на манастирски комплекс, един фар и прекрасна гледка към Созополис.

Ахтопол

Скалист полуостров насред Черно море с изглед към Странджа – Ахотопол е една истински мечтана комбинация между планина и летни емоции. Градът събира в себе си дълбоко минало още от новокаменната епоха. Любителите на историята могат да се насладят на църквата „Успение Богородично“, която датира още от 18 век. Впечатляващ е и единственият и първи подводен параклис на Балканите – „Свети Николай Чудотворец“, намиращ се на 30 километра от града.

Нос Емине

Урок първи по география: Нос Емине е най-източната точка на България. Освен като „края на Стара планина“, мястото е известно и като прекрасно райско късче със спираща дъха гледка. Величествената красота на скалистото място се броди от силните вълни и опасните за моряците скали. Споровете около произхода на името са много, но най-разпространената легенда е една от много време. Според нея красива девойка живеела на острова сама със своя баща. Скоро корабокруширал моряк намерил спасение на острова и се влюбил в младото момиче, чието сърце по-късно разбил, оставяйки я завинаги. Истина или не, напук на всички спорове за името на Емине и легендата, ние ви съветваме да посетите по една крайна точка в живота си. Нос Емине.

Синеморец

Синеморец… Любимото синьо е разположено точно на устието на р. Велека. Прекрасното разположение на селото гарантира не само величествена гледка, но и възможност за класическа разходка с лодка. Почитателите на по-топлата вода пък със сигурност ще предпочетат плаж Бутамята. Името на мястото е свързано с големите водовъртежи, които макар че са често явление, трудно могат да отнемат ентусиазма на туристите. В близост до плажа на р. Велека се намира и скалата, по-известна като Сфинкса. Това необичайно творение на природата внася египетска атмосфера насред южния край на плажната ивица.

Тагове: , , , , , ,