19 април, 2024

Microsoft изненада гейминг общността, обявявайки, че работи по софтуер, който ще позволява играенето на Xbox видео игри директно на телевизори. Разбира се, интернет ще е необходим, но не и конзола. Новините идват малко преди утрешното начало на голямата гейминг конференция E3, на която се очакват представяния на множество планове и игрови заглавия, и която ще се проведе безплатно онлайн.

Като компания, Microsoft е силно насочена към гейминга,“ каза изпълнителният директор Сатя Надела. „Три милиарда потребители гледат на гейминга като на забавление, общност, създаване, както и като на чувство за постижение. Нашата амбиция е да предоставим възможност за всички, независимо къде играят„.

Microsoft се старае да повиши силата на своя Xbox, конкурирайки се директно с cloud гейминг услугите на Luna, Amazon и Stadia на Google. Екипът на Xbox е в контакт и работи заедно с телевизионни производители за вграждането на софтуер, който да позволява играенето директно през облака, като единствен необходим инструмент би бил контролер.

През следващите седмици игрите в облак с абонаменти за Xbox Game Pass Ultimate ще бъдат възможни и чрез интернет браузърите Chrome, Edge и Safari, казват от Microsoft.

Ръководителят на Xbox Фил Спенсър вярва, че все още има място за конзоли и компютри, и винаги ще има. Но чрез облачните услуги, може да се предостави гейминг изживяване на всеки, който е свързан с интернет, смята той.

С облака, играчите могат да участват пълноценно в същото Xbox изживяване като тези на локален хардуер,“ казва Спенсър.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author