26 април, 2024

Godel Technologies е международна софтуерна компания, работеща с бизнеси от Обединеното кралство, като им предоставя критични за бизнеса софтуерни продукти. Основана през 2002 г., Godel си партнира с най-вълнуващите британски марки, за да реализират своите технологични решения в реалност. След независима консултация през 2019 г., когато Godel назначава своя 1000-ен служител, компанията определи 4 допълнителни локации в цяла Европа, включително София, България.

Големият фокус на България върху ИТ индустрията, съчетан с езиково развитие, прави София идеалното място за Godel. Днес екипът в София работи дистанционно поради настоящата ситуация с COVID. “До края на годината се надяваме да имаме 20 ИТ специалисти в София, очакваме с нетърпение да видим как екипът расте и работи заедно.” – Константин Чорбаджийски, оперативен мениджър в Godel София.

Godel работи по изграждане на силни дълготрайни взаимоотношения с техните клиенти от самото начало, полагайки основите на репутация за високи постижения, която продължава да надгражда и днес. Списъкът с партньори включва comparethemarket.com, Shell Energy, AO.com, Intelliflo, Booking.com и много други. Със седалище в Манчестър, Обединеното кралство, Godel успешно отвори множество локации в Беларус и наскоро в цяла Европа. Създаде нови екипи и работи усилено, за да поддържа репутацията, с която са известни. През годините търсенето на услугите на Godel рязко нараства и в резултат на това компанията вече има над 1400 служители в множество подразделения. Godel продължава да увеличава мащаба, като същевременно внимателно следи за осигуряването на най-високо качество на предоставяните услуги на своите клиенти.

Нарастващото търсене в Обединеното кралство не може да бъде задоволено вътрешно, което се отразява в големия (и нарастващ) брой незаети свободни работни места в технологичният сектор, тъй като фирмите се конкурират за таланти. Разширяването в нови географски местоположения ще позволи на Godel да продължи да отговаря на нарастващото търсене от своите клиенти, като им помага да правят иновации, развиват софтуерни решения, и да продължава да доставя критични за бизнеса и генериращи приходи софтуерни продукти.

За да дадем възможност на Godel да продължи да увеличава мащаба при същото ниво на качество, което нашите клиенти очакват, ние избрахме четири нови географски местоположения в допълнение към Беларус. Източната част на Европа е дом на много от най-бързо развиващите се технологични центрове в Европа. Местата, които сме избрали за нашите планове за растеж, са Литва, Украйна, Полша и България.” – Нийл Макмърдо, главен изпълнителен директор в Godel.”Към 2019 г. бе изчислено, че осем от всеки 1000 източноевропейци са се обучавали като професионални софтуерни специалисти, тъй като образованието в тези страни отдава голямо значение на такива умения. Така че, с такива таланти, изглежда очевидно, че разширяването на Godel трябва да бъде насочено към други европейски страни, включително България, тъй като изглежда вероятно те да бъдат дом на едни от най-добрите бъдещи специалисти, като все пак са в сравнителна близост до тези, които вече работят при нас.Всяко наше ново местоположение е внимателно проучено и ние сме щастливи, че тези страни не само могат да предоставят богатство от талантливи хора, но и че отразяват идеалите на съществуващите ни центрове в Беларус.” – казва в заключение Нийл Макмърдо.

Godel изгражда високоефективни екипи за предоставяне на критично важни технологични решения, предоставяйки специално разработени софтуерни продукти, развитие в сферата на облачните технологии, DevOps, мобилни прилжоения, тестване и автоматизация, машинно обучение и обработка на данни. Мисията на Godel е проста – да се превърне в най-уважавания партньор при разработването на софтуер в Европа. Уважението идва от репутацията за върхови постижения, която компанията постига, като предоставя страхотен софтуер на партньорите-клиенти, като същевременно поддържа доброто настроение на служителите си.

След като достигнахме над 1400 членове в екипа, ние наистина вярваме, че една от основните ни цели е да поддържаме фирмения дух в по-голям мащаб. Бизнес растежът е второстепенен, защото без запазване на нашите ценности, нашият бизнес модел не би работил. Ето защо ние инвестираме толкова много във вътрешните функции на компанията. Всеки служител е ценна част от компанията и ние можем да бъдем успешни само като поддържаме трите си фирмени ценности над всичко. Определени от служителите на Godel, “хората”, “разширяване на възможностите” и “качеството” са думите, които обобщават кои сме. Качеството е това, за което нашите клиенти ни познават – репутацията на Godel идва от това как нашите екипи винаги гарантират, че техните стандарти за разработването на софтуер са изключително високи. Всеки човек в Godel има възможност да постигне пълния си потенциал чрез това как подкрепяме както кариерата, така и личностното развитие по време на пътя им с Godel. Без нашите хора не бихме били нищо – всеки служител е част от това. И ще се радваме местните таланти в София да се присъединят към екипа и да изживеят вълнуващото пътешествие заедно.” – Мишел Нок, вицепрезидент по маркетинг.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author