18 април, 2024

Apple обяви нови инструменти и технологии, създадени с целта да помогнат на разработчиците в създаването на по-добри, по-ангажиращи и с по-добро изживяване приложения, които и да се разработват по по-лесен, но висококачествен начин.

Една от новостите е Xcode Cloud, който обединява множество задачи и инструменти, необходими за разработка, тестване и доставяне на приложения, използвайки мощни облачни услуги и посволявайки на отделните разработчици и екипи да бъдат по-продуктивни и да предоставят страхотни приложения на своите потребители.

Освен Xcode Cloud, Apple представиха In-App Events и Custom Product Pages, с които App Store предоставя нови начини на разработчиците да промотират своите приложения и да се свързват с потребителите. Освен това, Swift вече поддържа конкурентност, вградена в езика, а с AR технологиите става по-лесно от всякога да се изгражда завладяващо съдържание в приложенията или в мрежата, хвалят се от Apple.

Радваме се, че предоставяме на нашата общност от разработчици мощни нови инструменти и технологии, които помагат да се създадат още по-завладяващи и по-качествени приложения, като същевременно се ангажират с техните потребители по всички нови начини чрез App Store“, казва Сюзън Прескот, вицепрезидент на Worldwide Developer Relations на Apple. „Със здравия набор от инструменти, включени в Xcode Cloud, продължаващите иновации в програмния език Swift, широкият спектър от нови API-та и още повечето начини за достигане до потребителите, то платформите на Apple никога не са били по-силни.

Xcode Cloud е нова услуга за непрекъсната интеграция и доставка, разработена специално за разработчици на Apple. Вграден в Xcode 13, Xcode Cloud предлага бърз и лесен начин за разработчици и екипи от всякакви размери да създават, тестват и доставят висококачествени приложения още по-ефективно, казват от Apple. Xcode Cloud може автоматично да изгражда приложения директно в облака, което пък освобождава Mac-овете на разработчиците за други задачи. Паралелното тестване в облака означава, че може да се тества на симулирана версия на всяко едно текущо устройство на Apple, а след това лесно да се направи и вътрешно тестване, или приложението да се достави на външни бета тестери чрез TestFlight за незабавна обратна връзка.

Колкото до App Store, то той е с повече приложения и игри, включващи евенти като състезания на живо, премиери на филми, лайвстриймове и други мероприятия, които са по-лесни за откриване от потребителите директно в App Store. Налични са персонализирани препоръки, редакционни селекции и др. Това разширява обхвата за разработчиците и им помага да се свързват с нови потребители, както и да информират настоящите за нещо ново.

Повече за всички нови инструменти и технологии на Apple, можете да намерите на страницата на компанията.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author