24 април, 2024

Елена Маринова, Президент на Мусала Софт взе участие в информационна среща с родители и кандидат гимназисти на 10 юни в зала 2 на Експозиционен център „Флора Бургас“ по повод предстоящото откриване на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации за учебната 2018/19 г.. Мусала Софт е сред компаниите-членове на училищното настоятелство.

На събитието присъстваха г-жа Димитрина Тодорова, Директор на ПГКПИ гр. Бургас и представители на училищното настоятелство, сред които са бургаските университети „Проф. Асен Златаров“ и Бургаски свободен университет, Българската асоциация по информационни технологии, Българската аутсорсинг асоциация, както и водещи ИТ компании.

Гостите на събитието имаха възможност да се информират за всичко във връзка с откриването на гимназията, включително учебните програми, специалностите и предметите, които ще се изучават; да се запознаят с ролята и функциите на училищното настоятелство, учебния процес и самоподготовката на учениците.

Освен за обучението, родителите и кандидат-гимназистите научиха повече и за възможностите за спорт, за ученическия транспорт, столовото хранене, условията в общежитието, обучението и международното сертифициране по ИТ и английски език, материалната база и документите за кандидатстване в гимназията.

„Надявам се най-добрите деца с научна и технологична нагласа от Бургас и региона  да станат част от това училище. Ясно е, че машините ще вземат работата на хората, това е процес, който вече се случва. Но също така ще има нужда от много креативни хора, които да създават и обучават машини и да работят  професиите на бъдещето; професии, част от които дори не познаваме днес, но съм сигурна, че госпожа Тодорова и екипът ѝ ще подготвят учениците си за тях”, сподели по време на събитието Елена Маринова, Президент на Мусала Софт. Компанията вярва в качественото образование по информационни технологии и високите резултати, които се постигат ако то започва от ранна възраст.

Мусала Софт е сред малкото водещи софтуерни компании у нас със свой развоен център в Бургас вече повече от 4 години. За това време локалният екип от опитни и висококвалифицирани софтуерни инженери и специалисти по системна интеграция, е участвал в реализацията на някои от най-мащабните и предизвикателни проекти на компанията за стратегически международни клиенти. Плановете за растеж на компанията включват разрастване на локалния екип в морския град.

Тагове: , , , , , , , ,