20 април, 2024

Тази неделя, 3 юни между 12:30 ч. и 17:30 ч. в Интерпред – Световен търговски център София ще се проведе финалният кръг на Международния конкурс по програмиране CodeIT организиран от Мусала Софт. Патрон на финала е президентът на Република България Румен Радев.

Финалът на CodeIT ще бъде „Маратон“, което според регламента на конкурса означава, че състезателите ще имат една задача, чието решение ще развиват в рамките на 5 астрономически часа.

Седемнайсетте финалисти в конкурса са състезатели по програмиране от България, Сърбия, Хърватия и Македония. Те са разпределени в две групи – обща група (12 състезатели) и младежка група за ученици до 8 клас (5 състезатели).

Оценката на решенията се осъществява от жури, в чийто състав влизат участници от предходни издания на конкурса, които в момента са част от екипа на Мусала Софт. Почетен председател на журито е проф. Красимир Манев, президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).

През уикенда финалистите ще се срещнат с гостуващи по специална покана на CodeIT гуру в състезателното програмиране Иван Катанич. Той е дългогодишен състезател по програмиране, заслужил множество отличия от международни олимпиади и конкурси, включително златен медал от IOI и два сребърни медала от ACM ICPC. Катанич подготвя учениците от отбора по информатика на Хърватия и е автор на задачи за състезания.

Церемонията по награждаване на победителите предстои на 4 юни 2018 г. (понеделник) от 16:30 ч. в сградата на Президентството на Република България (бул. „Дондуков“ 2).

Мусала Софт сърдечно благодари за подкрепата на президентската институция в лицето на патрона на финалния кръг на CodeIT – държавният глава Румен Радев и за предоставената от него възможност церемонията по награждаване да  се състои в сградата на Администрацията на Президента. Компанията изказва признателност към домакина на финалния кръг от конкурса Интерпред  – Световен търговски център София.

Организаторите също изказват признателност към патроните на шестте предварителни кръга на конкурса тази година:
I кръг: Проф. Красимир Манев, президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI) и почетен председател на журито на CodeIT и проф. д-р Александър Тормазов, ректор на Университета Иннополис, Русия – домакин на eJOI 2018
II кръг: Проф. дтн инж. Георги Михов, ректор на Технически университет София
III кръг: Проф. дфн Анастас Герджиков и Софийски университет „Св. Климент Охридски“
IV кръг: Акад. Юлиан Ревалски, Председател на Българска академия на науките
V кръг: Д-р Стивън Съливан, Президент на Американски университет в България
VI кръг: Инж. Иван Тотев, кмет на Община Пловдив

Мусала Софт благодари на всички партньори и спонсори на Международния конкурс по програмиране CodeIT Сезон 2017-2018 за подкрепата и предоставените награди.  Финалистите ще получат парично поощрение от Американска фондация за България, ваучери за пазаруване, книги и отстъпки от издателство AMG Publishing, ваучери за посещения и екстремни развлечения развлечения от Area 52 Trampoline Park и Colliers, компютърна периферия Prestigio от ASBIS, раници от ATG – Официален представител на Samsonite, принтер от Brother, подаръци от Cartridge.BG, книги от издателство Ciela, таблет от ERP, ваучери за пазаруване от JOY Optics, Grand Optics и ZEISS VISION CENTER, плажни кърпи, раници и модел Aircraft А380 от Lufthansa, настаняване на преференциални тарифи от Парк Хотел МОСКВА, подаръци от Ubisoft, билети за предстоящото издание на WEBIT Festival Europe на 25-27 юни в София и ваучер за пазаруване от WоW Gadgets Shop. Всички състезатели в CodeIT получават тениски на конкурса с любезното съдействие на куриерска фирма Rapido. Вино за коктейла след церемонията по награждаване е осигурено от винарска изба Edoardо Miroglio.

Тагове: , ,