25 април, 2024

Microsoft работи по нова актуализация на Windows, която ще представлява най-значителната промяна в операционната система за последното десетилетие. Това сподели изпълнителният директор Сатя Надела по време на Build 2021 и добави, че предстоящото издание ще отключи “по-големи икономически възможности за разработчици и създатели“.

Надела каза, че лично тества последната итерация на операционната система през последните няколко месеца. “Невероятно съм развълнуван от следващото поколение Windows,” добави той. „Ние ще създадем повече възможности за всеки разработчик на Windows в днешно време и ще приветстваме всеки създател, който търси най-иновативната, нова, отворена платформа за изграждане и разпространение, както и монетизиране на приложения“, заяви Надела.

Явно Microsoft работи по актуализирана версия на Microsoft Store, която ще предложи на разработчиците по-голяма гъвкавост, когато става въпрос за разпространение на техния софтуер. Сред промените, които компанията е планирала, включват разрешаване на компаниите да използват собствената си система за плащания, за да събират такси от in-app поръчки. Това е нещо, което би позволило на разработчиците да избягват споделянето на приходи.

Преди седмица пък, Microsoft потвърди, че прекратява разработката на Windows 10X. Microsoft заяви, че ще интегрира елементи от Windows 10X в правилния Windows 10. Поне някои от промените в интерфейса, които Microsoft пилотира с Windows 10X, се очаква да пробият път до Windows 10 със своята актуализация Sun Valley по-късно тази година.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author