16 април, 2024

Випуск 2021 на Cloud & DevOps Academy вече е част от голямото семейство на KPMG IT Service след като успешно премина 5-месечна програма за обучение, предоставена от KPMG IT Service OOD и  ментори и тренери от  ITCE.

Академията с основен фокус върху Cloud & DevOps технологиите и практиките, прие десет студенти, които усвоиха знания и умения за облачни решения, базирани на Microsoft технологии, както и DevOps концепции и практики на работа. Така броят на младите хора, които за последните две години заеха своите работни места като инженери в облачните технологии, наближава тридесет. Тридесет и двамата са дипломираните студенти от ERP Academy за SAP консултантски услуги, които също успешно работят за клиентите на компанията. Тази академия стартира като част от глобалната стратегия на KPMG ITS за предоставяне на най-добрите SAP консултантски услуги на организации по целия свят.

И двете академии са плод на разбирането на KPMG IT Service, че битката за таланти не е в “купуването” на готови  специалисти. Според Светослав Спасов, изпълнителен директор на KPMG ITS, решението за преодоляване на недостига на кадри в сектора е в целенасочени и последователни инвестиции от страна на бизнеса като време, средства и експертиза в нишови проекти, които да дават шанс на хора с различна квалификация да правят успешна кариера в Информационните технологии.

Студентите  на Cloud & DevOps Academy получиха водещи в бранша сертификати по технологии на Microsoft и Linux, учиха усърдно и работеха в тясно сътрудничество със своите ментори, за да се подготвят за бъдещите си проекти и кариера в ИТ сектора. За целта те усвоиха фундаментални знания за корпоративната ИТ среда, след което в зависимост от избора си специализираха в направления като Cloud Infrastructure, SharePoint, DevOps, Applications, Microsoft 365 и Open Source Infrastructure. Освен технологични умения, студентите натрупаха и други умения като продуктивност в Microsoft 365, бизнес комуникация, презентационни умения, управление на времето, емоционална интелигентност, Agile, управление на проекти и други.

Успехът на двете академии ни радва много, дава ни увереност, че работим във вярната посока, като мислим за това как да продължим и надграждаме обучението, как да създаваме и развиваме културата на учене (Learning Culture) като цяло, коментира още Светослав Спасов. “Ние искаме талантите, които привличаме и обучаваме, след успешното приключване на академиите ни, да се реализират в KPMG IT Service. За нас тази инициатива е огромна инвестиция. Академиите са с продължителност от 4-5 месеца, имаме сериозни инвестиции в подготовката на материали, в провеждане на обучения, в осигуряване на възнаграждения на студентите ни”.

Cloud&DevOps Academy e постоянна инициатива чието ново издание предстои.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,