26 април, 2024

В анкетата “Заплатите в софтуерния бранш 2021” се допитахме до мнението на разработчиците по множество въпроси и теми. Софтуерната индустрия привлича все повече хора, а една от причините за това е и добрия стандарт и възможност за кариерно развитие. Но как се случват повишенията в технологичния бранш? Ето какво посочиха участниците.

В “Заплатите в софтуерния бранш 2021” се включиха над 10 000 работещи в ИТ сектора. 45,3% отговарят, че “Служителят сам изисква повече от компанията, в противен случай никой няма да се сети за него“.

Именно този отговор е водещ, а с два пъти по-малко проценти след него се нарежда “Всички биват повишавани регулярно” – 21,4%.

На трето място, но с много проценти изоставане, участниците отбелязват, че директния мениджър изисква по-високо възнаграждение за служителя. Резултатът е 3,2%.

Съдейки високия резултат от първото място, то можем да заключим, че в повечето случаи явно самите работещи трябва да инициират подобен тип разговори. 6,5% пък избират опцията “Друго“.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author