17 април, 2024

Недълго след като технокралят обяви, че Tesla приема Bitcoin като средство за разплащане, което повлия върху стойностите на криптовалутата, то от днес нещата стоят по различен начин. Tesla се отдръпва от най-големия дигитален актив, поради екологични съображения. Разбира се, след този туит на Мъск, Bitcoin тръгна надолу.

Tesla прекратява поръчването на автомобили чрез Bitcoin. Ние сме загрижени от бързо нарастващото използване на изкопаеми горива за добив на Bitcoin и транзакции, особено въглища, които имат най-лошите емисии от всички горива“, се казва в туит-а на Изпълнителния директор на Tesla.

Мъск пише, че криптовалутата е добра идея на много нива и вярва, че има обещаващо бъдеще, но това не може да струва толкова много на околната среда. Той заяви също, че Tesla няма да продава никакви Bitcoin-и и възнамерява да ги използва за транзакции веднага щом добивът премине към по-устойчива енергия.

Разбира се, Bitcoin спадна рязко след тази неочаквана новина. Мъск бе виден защитник на криптовалутата през цялата година. През март месец, по средата на нощта, той написа в своя Twitter акаунт: „Вече можете да си купите Tesla в Bitcoin„.

През януари пък, той промени био-то си в Twitter на „#bitcoin„, заедно със символа „B„.

Мъск уточни, че компанията ще запази получените пари като приптовалута, вместо да ги конвертира във фиатна валута като долари.

Ето и целия пост на Мъск.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,
Author