19 април, 2024

Acer обяви нови допълнения към популярните си серии геймърски лаптопи Predator Triton 300, Predator Helios 300 и Nitro 5, които са обновени с новите процесори от 11-о поколение Intel® Core™ от серия H и с графични карти GeForce RTX 30 на NVIDIA – включително новите GeForce RTX 3050 и GeForce RTX 3050 Ti. Наред с множеството си обновени характеристики, екраните на лаптопите са усъвършенствани, за да се възползват напълно от мощността на новите процесори и графични карти.

„Обявените днес нови лаптопи са толкова вълнуващи за нас, колкото и за потребителите, тъй като по-мощните процесори ни позволяват да усъвършенстваме повече от всякога способността си за управление на топлинната енергия в устройствата“, коментира Джеймс Лин, главен мениджър на дивизията за лаптопи и ИТ продукти за бизнеса в Acer Inc. „В момента се появяват редица вълнуващи технологии и ние можем да предложим отлични решения според специфичните нужди на геймъри с всякакви умения. Независимо дали сте опитен професионалист, или инвестирате в първия си геймърски лаптоп, сега е времето да изберете.“

„С 11-ото поколение процесори Intel Core от серията H иноватори като Acer могат да осигурят невероятни геймърски преживявания благодарение на новата архитектура, позволяваща честоти до 5 GHz, нов PCIe Gen 4 за най-бързи графики и достъп до съхранение, както и високоскоростна свързаност благодарение на най-новия стандарт Wi-Fi 6E и технологията Thunderbolt 4“, коментира Ран Сендеровиц, вицепрезидент и главен мениджър в подразделението за мобилни продукти на Intel.

Predator Triton 300 

С дебелина на корпуса едва 19,9 mm, Predator Triton 300 (PT315-53) е изключително мощно устройство, което потребителите удобно могат да поместят в раница или чанта за документи. В изработения само от метал корпус е поместен процесорът от 11-о поколение Intel Core от серията H, който може да достигне работна честота от 4,6 GHz благодарение на графичната карта GeForce RTX 3080 на NVIDIA, както и до 32 GB капацитет на DDR4 паметта – така лаптопът е повече от подготвен да се справи с най-новите игри. Оттук нататък потребителите биха могли да изберат в зависимост от нуждите си екран с честота на опресняване 165 Hz и разделителна способност QHD или изключително бързия екран с честота на опресняване 360 Hz и разделителна способност FHD. И не на последно място, за едва 3 ms бихте могли да увеличите скоростта на реакция на екрана, за да се намалят неприятните ефекти при възпроизвеждане на сцени с бързо движещи се обекти – така смяната на режима към по-бърза реакция е лесна и безпроблемна.

По време на най-натоварените игри лаптопът се охлажда чрез технология с два вентилатора, един от които е най-новият вентилатор от пето поколение AeroBlade 3D. Разработеният от Acer вентилатор се състои от 89 метални перки с дебелина 0,8 mm и аедоринамичен дизайн, позволяващ на вентилатора да приема повече въздух с минимална турбуленция, което води до 55% по-качествено управление на въздухопотока от пластмасов вентилатор. Също така, допълнително охлаждане се осигурява и от специалните топлинни тръби за графичната карта и процесора наред с поставените на стратегически места вентилационни изходи за по-ефективно охлаждане, което в крайна сметка води до по-висока производителност.

4-зонова RGB подсветка позволява на потребителите да задават персонални настройки на лаптопа, а управляващите движението бутони WASD и стрелките са цветни и с тях се работи по-лесно. Аудио технологията DTS® X:Ultra може да превърне всеки чифт слушалки или високоговорители в 360-градусова звукова система, което помага да следите движенията на противниците си или да възпроизвеждате любимата си музика и филми с пространствено осезаем звук като в реалния свят. Технологиите Intel® Killer™ E2600G Ethernet, Intel™ Killer™ Wi-Fi 6 AX1650i и Control Center 2.0 осигуряват по-ниска латентност, а множеството портове предоставят на геймърите широк набор от опции. Така например портът HDMI 2.1 позволява да свържете лаптопа към външен монитор, а благодарение на двата порта USB 3.2 Gen 1 и единия порт USB 3.2 Gen 2, Mini DisplayPort 1.4 и USB Type-C (Thunderbolt™ 4), възможностите за свързване на периферни устройства са почти безброй.

 

Predator Helios 300

Новият лаптоп Predator Helios 300 се предлага с всичко, което е необходимо на един геймър, за да победи конкурентите – от най-новите процесори Intel Core от серията H, през графичната карта  GeForce RTX™ 3070 на NVIDIA® до капацитета на DDR4 RAM паметта от 32 GB. И този модел е оборудван с най-новата вентилаторна технология на Acer от пето поколение – AeroBlade™ 3D с 89 метални перки с дебелина 0,8 mm, генериращи 55% повече въздух от пластмасов вентилатор. Също така, 17-инчовият модел въвежда концепцията на Acer за т.нар. Vortex Flow дизайн – аеродинамичен дизайн на охладителната система, който подобрява охлаждането на процесора и графичната карта и намалява температурата на корпуса.

Predator Helios 300 също предоставя възможност за избор на екран – изключително бърз екран с честота на опресняване 360 hz и разделителна способност FHD или красив вариант с честота на опресняване 165 Hz и разделителна способност QHD. И двата екрана позволяват за 3 ms да се увеличи скоростта на реакция на екрана, за да се намалят неприятните ефекти при възпроизвеждане на сцени с бързо движещи се обекти. Красивият дизайн на лаптопите се допълва и от клавиатурата, която е оборудвана с 4-зонова RGB подсветка и допълнително осветени WASD бутони за по-голяма видимост. Наред с различната си клавиатура, лаптопът разполага също с бутон Turbo за незабавно повишаване честотата на процесора (овърклокинг) и бутон PredatorSense™, чрез който се отваря меню с персонализирани настройки на Predator за наблюдение или овърклокинг на системата, позволяващо да се зададат и потребителски настройки за RGB подсветката. Лаптопът е оборудван също с етернет контролер Intel® Killer™ E2600 и технологии Intel® Killer™ Wi-FI 6 AX1650i и Control Center 2.0  за ниска латентност и по-надеждна връзка, както и с аудио технологията DTS:X Ultra. Устройството разполага с пълен набор от портове USB 3.2, включително с изключително бързия Thunderbolt™ 4 USB-C, поддържащ функция DisplayPort и захранване. Включен е също така порт HDMI 2.1, позволяващ на геймърите лесно да свържат външен монитор. И накрая, твърд диск с капацитет 2 TB осигурява достатъчно пространство за съхранение на всички игри в потребителска библиотека.

 

Acer Nitro 5 

Новото поколение Nitro 5 също може да се похвали с високопроизводителни процесори Intel Core H, графична карта GeForce RTX 3070 на NVIDIA и капацитет от 32 GB на DDR4 RAM паметта. Мощната основа се надгражда с 15,6-инчов (AN515-57) или 17,3-инчов (AN517-54) QHD IPS екран с честота на опресняване 165 Hz и време за реакция 3 ms, докато съотношението на екрана към корпуса (80%) позволява на геймърите да се насладят по-добре на играта, без да са ограничавани от страничните рамки. Наред с високите скорости, Nitro 5 се цели високо и в съхранението – две гнезда за M.2 PCIe / SATA SSD дискове осигуряват 1 TB Raid 0 или 2 TB HDD памет, за да могат геймърите ефективно да съхраняват всичките си игри, филми и записи на поточно видео.

Широк набор от потребителски технологии на Acer допринасят за охлаждането на лаптопа – технологията Coolboost™, два вентилатора, стратегически разположена всмукателна система и четири вентилационни изхода позволяват да се увеличи с 10% скоростта на вентилаторите и с 9% – охлаждането на процесора/графичната карта в сравнение с автоматичния режим. А когато не е необходима висока мощност, специален бутон NitroSense позволява на потребителите да следят производителността на системата, да избират между предварително зададени режими на охлаждане и да задават персонални настройки, както и да достъпват разнообразни настройки като LCD overdrive или шестте различни звукови режима на Acer TrueHarmony™.

Acer Nitro 5 е оборудван и с няколко забавни и удобни функции. Четиризоновата RGB подсветка позволява на потребителите да управляват своята клавиатура, която разполага с черен тъчпад (Precision Touchpad) и бутони с ход 1,6 mm. Лаптопът се предлага с широк набор от опции за свързване, сред които портове RJ45 и HDMI 2.1, порт USB 3.2 Gen 2 и два USB порта Gen 1, както и с порт USB Type-C™ (Thunderbolt™ 4). Друг фактор, който допринася за елегантния дизайн на лаптопа, е, че захранващият порт е преместен в задната част на устройството за по-изчистена и по-организирана визия.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,