24 април, 2024

Водещата платформа за специализирани плащания Paysafe обяви подписването на глобално дългогодишно споразумение с Amazon Web Services (AWS), като част от стратегията на компанията да се превърне в облачно-базиран доставчик на плащания. В резултат на това сътрудничество, широкото портфолио от ключови платежни продукти на Paysafe, сред които eCash, paysafecard и Paysafecash, както и дигиталните портфейли Skrill и NETELLER, ще бъде изцяло прехвърлено към AWS. Ще се разработят и нови облачно базирани продукти за търговски плащания и дигитални портфейли за клиенти на компанията. Първата фаза от сътрудничеството вече е завършена с мигрирането на eCash решенията към облака.

С преминаването към AWS Paysafe ще използва по оптимален начин данните, за да стимулира привличането и ангажирането на клиентите, както и да управлява и разширява продуктовите си решения и приложения в Северна Америка и Европа по сигурен начин. Продуктите на Paysafe се използват активно от над 15 милиона човека в над 120 държави, като помагат на хиляди бизнеси да предлагат алтернативни методи на плащане.

Партньорите на Paysafe също ще се възползват от преминаването на компанията към облачно-базирани решения. Търговците вече ще могат да използват API-базирани интеграции за свързване с продуктите на Paysafe. Обработката на трансакции в реално време, която AWS предоставя, ще позволи на търговците да предложат безпроблемно преживяване на своите потребители в момента на покупка.

„Привличането на AWS като един от нашите основни доставчици на облачни решения ще донесе големи ползи за нашия бизнес, както по отношение на мащаба, така и по отношение на иновациите. Целта ни е да въвеждаме иновативни продукти и решения на пазара два пъти по-бързо от преди, а също и да разширяваме мащаба на бизнеса. Развълнувани сме от това, което предстои, защото използваме силата на технологиите във всичките ни бизнес процеси като комбинираме вътрешната ни експертиза с опита на външни организации като AWS. Фокусирани сме и върху области като машинно самообучение, управление на риска и потребителски анализи”, сподели Рой Астън, главен информационен директор в Paysafe.

Като част от споразумението с AWS, Paysafe ще съхрани, организира и защити данните на всички свои потребители и търговци, използвайки Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), AWS analytics и AWS security. Това ще позволи на компанията да разчита по-точно данните, с което да подобри потребителското преживяване и да направи по-бързо идентифицирането, приоритизирането и оценката на риска в реално време.

„Радваме се, че Paysafe избра AWS, за да предложи безпроблемно преживяване на клиентите и да анализира в реално време поведението им“, сподели Скот Мълинс, управляващ директор, Бизнес развитие на финансови услуги в Amazon Web Services, Inc. „Paysafe продължава да доставя на пазара иновативни решения за плащания, които помагат на търговците бързо да създават и внедряват нови продукти и да отговарят на променящите се нужди на потребителите. Очакваме с нетърпение сътрудничеството с Paysafe в рамките на техните дигитални инициативи.”

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,