25 април, 2024

Microsoft публикува финансовите си резултати за третото тримесечие на 2021 г., отчитайки приходи от 41,7 млрд. долара и нетна печалба от 15,5 млрд. Приходите са нараснали с 19 процента в сравнение с миналата година, а нетният доход се е увеличил с 44 процента. За пореден път Microsoft отбеляза силен растеж на Xbox и свързаните с облака услуги.

Microsoft има 1,3 милиарда активни устройства с Windows 10. Информационните работници разчитат повече от всякога на облачните и цифровите услуги на компанията, тенденция, която няма да се забави, докато не започне връщане в офисите, очакват от компанията. Microsoft казва, че бизнес приходите на Azure са се увеличили с 50% в сравнение с миналата година, докато общите приходи от Intelligent Cloud са се увеличили с 22% (достигайки 15,1 милиарда долара).

Една година след пандемията кривите на прилагане на цифрови решения не се забавят. Те се ускоряват и това е само началото“, заяви в изявление изпълнителният директор на Microsoft Сатя Надела. „Изграждаме облака за следващото десетилетие, разширяваме нашия адресен пазар и иновации във всеки слой от технологичния стек, за да помогнем на нашите клиенти да бъдат устойчиви и да се трансформират.

Microsoft също печели сериозно и от Xbox, като приходите са се увеличили от игрите. Това е второто тримесечие на продажбите на конзолите Xbox Series X и Series S на Microsoft, а приходите от хардуер са нараснали с огромните 232% благодарение на тези конзоли от следващо поколение.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author