19 април, 2024

Начинът, по който работим, се промени завинаги. Днес, когато лидерите на пазара усещат плюсовете на отдалечената работа, те търсят начини да развият този модел. Компаниите се стремят към постигане на напълно дистанционен бизнес модел, който да им гарантира възможността за работа отвсякъде. За да адресира тази промяна, VMware представя VMware Anywhere Workspace, решение, позволяващо на компаниите да създадат по-качествено и безопасно преживяване на служителите си независимо от локацията им.

“В работата ни има значение какво правим, а не откъде изпълняваме своите професионални ангажименти. Когато компаниите преосмислят начина за взаимодействие и иновации, те преминават не само през трансформация – те променят възприятието си за digital-first културата, която поставя служителя на първо място”, коментира Санджай Пуунен, главен оперативен директор Операции с клиенти във VMware. “Създали сме VMware Anywhere Workspace с мисълта за новия модел на работа. Вярваме, че ще помогнем за изграждането на по-силни, по-фокусирани и по-устойчиви бизнеси”.

VMware Anywhere Workspace подпомага отдалечената работна сила и оптимизира комуникацията между служителя и ИТ отдела. Това подобрява работното преживяване и в същия момент увеличава сигурността. Всичко това в комбинация с по-ниски разходи и оперативна работа.

VMware Anywhere Workspace създава основа и визия за бъдещето на работния процес.

Многокомпонентно работно преживяване, чрез което служителите могат да бъдат по-продуктивни. По-добър достъп от всяко устройство, на всяка локация, през всяка мрежа. Освен това се подобрява и качеството на ИТ услугите.

Подобрение на сигурността на крайните потребители и достъп до всяко приложение от всяко устройство. Zero Trust подходът се прилага както към връзката с мрежата, така и към крайното устройство.

Автоматизация на работното място: по този начин ИТ процесите са не само по-лесни, по-ефикасни, но и по-модерни. Умното управление на работни процеси, спазване на стандарти и по-висока продуктивност.

VMware Anywhere Workspace обединява ползите на три водещи решения на пазара:

  • VMware Workspace ONE предоставя възможността за унифицирано управление на крайните устройства, виртуализация на десктоп и приложения, както и разнообразие от решения за по-добро преживяване на служителите, сигурност и продуктивност.
  • VMware Carbon Black Cloud предоставя защита на всички данни, приложения и системи.
  • VMware SASE комбинира SD-WAN възможности с подобрена защита на данните в облака, включително и мрежова сигурност в облака, zero trust мрежов достъп и файъруол. Всички тези възможности се предлагат в as-a-service модел през global network of points of presence (PoPs).

“Аз не предвиждам сериозна промяна в актуалната ситуация с отдалечена работна сила, по-скоро корекция. Например, малко вероятно е служителите да се завърнат в офиса за 5-дневна работна седмица, потенциално – веднъж седмично или на всеки две седмици. Решения като VMware Anywhere Workspace позволяват на компаниите да дадат избор на своите служители, като същевременно запазят тяхната продуктивност и съхранят културата на взаимодействие” коментира Флориан Мьош, старши изпълнителен ръководител проекти в Deutsche Telekom.

Михаел Шьоберл, главен информационен директор на OSRAM Continental, споделя: “Пандемията ни накара да преосмислим как работим и много от новосъздадените практики ще се запазят. Подборът на персонал и тяхната интеграция в екипа, например, са две сфери, където аз не виждам как ще се върнем да правим нещата по стария начин. Решението Anywhere Workspace ни дава възможност да се срещнем с кандидата виртуално, да подготвим предложение за работа, да предоставим достъп до приложения и ресурси – всичко без да се стъпва в офиса”.

VMware е глобален лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес мобилност, присъства на българския пазар вече 14 години.

Офисът в София е основен хъб за разработки и иновации на компанията в регион ЕMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) и е сред топ три ключови стратегически развойни центрове за VMware в световен мащаб. Организацията планира да  увеличи капацитета  си до 2500 души  в следващите няколко години.

С разнороден екип от таланти от над десет националности, в офиса тук се създават ключови продукти и решения за нуждите на някои от най-големите световни компании. Специалистите в София разполагат с богата експертиза в областта на виртуализацията, управлението и автоматизацията на виртуални инфраструктури, възстановяване на данни при бедствие, анализиране на големи масиви от данни и други.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,