19 април, 2024

Какви по-добри условия предпочитат софтуерните разработчици при смяна на работа? Това е любопитен въпрос, който бе зададен на участниците в проучването на DevStyleR “Заплатите в софтуерния бранш 2021” и от който разбираме любопитна информация за това какви са приоритетите на заетите в технологичния сектор разработчици. Ето и какво отговориха те.

Интересно е, че най-голям процент от участниците – 57.7% – предпочитат по-високо заплащане от своя нов бъдещ работодател. Това означава, че с натрупания опит във всяка една работа е логично даден специалист да се е ъпгрейднал в своята професия, така че след това да получава повече от новото си работно място. Заплащането за тези близо 60% разработчици е водещо в тяхното кариерно развитие.

На второ място с около двойно по-малко проценти – 28.6% – участвалите в проучването отбелязват “По-интересни технологии и проекти”. Можем да кажем, че за тези специалисти, смяната на работата не е задължително да води до по-голямо заплащане, но пък е задължително да води до по-интересна работа.

На трето място пък се класират и тези, отговорили, че очакват повече бенефити – 7.4%.

Четвърто място остава за избралите “Друго”, като те са 6.3% от участващите в анкетата “Заплатите в софтуерния бранш 2021”.

Важно е да се отбележи също, че интересът на разработчиците и ИТ специалистите към “Заплатите в софтуерния бранш 2021” е дотам, че до момента имаме над 10 000 участници. Това означава и че процентите са една добра извадка за сектора.

Не забравяйте, че все още можете да споделите мнението си по всички въпроси в проучването и да спечелите страхотни награди!

Не пропускайте и да се регистрирате безплатно за събитието „Заплатите в софтуерния бранш 2021“, което ще се проведе на 15 април! В него ще обявим резултатите от едноименното проучване и ще ги коментираме с водещи специалисти от ИТ сектора.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author