25 април, 2024

Дилян Василев е Development and Implementation Manager в Software Group. Той е сред 20-те ТОП Софтуерни специалисти от класацията на DevStyleR “ТОП Софтуерните Компании”, като ни разказва за своите принципи и правила в работата, както и правилната формула за успех.

Какво е усещането да сте сред водещите в тази класация?

Вълнувам се много. Като ръководител на голям екип в Софтуер Груп да получа признанието на толкова много хора в националната класация на DevStyleR извън компанията предизвиква невероятно усещане за удовлетворение и е повод за радост и гордост. В огромна степен дължа това отличие на екипа, с който работя, така че им благодаря много.

Кои са задължителните качества, които един специалист във Вашата професия трябва да притежава?

Ключовите фактори за успех са високата мотивация, постоянството и работа в екип. Мотивацията и постоянството са необходими, за да напредваш технически и професионално в областта на технологиите, къде-то динамиката е силна и непрекъснато трябва да поддържаш експертиза и знания. Работата в екип ти помага да се развиваш енергично, да постигаш както собствените си цели, така и общите.

Имате ли златно правило, което прилагате в работата си?

Имам няколко прости правила, които спазвам през годините в тази индустрия: Започвам работа с усмивка, мисля как мога да бъда по-добър за себе си, за колегите си и за клиентите ни спрямо вчера, и правя така, че това да се случва. Как комуникирам с хората е също много важно за мен и през годините съм се учил много внимателно. И другото основно правило е да работя с хора, на които мога да разчитам и от които мога да се уча. За мой огромен късмет Около мен винаги е имало и страхотен екип, и ментори, примери за подражание, от които съм се учил и с чи- ято помощ съм се развивал.

Кои са най-добрите начини за справяне с предизвикателствата?

Когато знаеш, че работата ти има голям смисъл, че носи огромни ползи в мащаб отвъд писането на код, това ти помага да погледнеш на предизвикателствата по нов и вълнуващ начин. Когато срещам трудности, си напомням това. И разбира се, екипът, с който работиш непосредствено или в по-голям план може да бъде страхотна опора и източник на многобройни решения.

Съвет към стартиращите във Вашата професия? Как се става успешен в ИТ сектора?

Ще обобщя казаното дотук така. Успехът съпътства тези, които с мотивация и постоянство работят, така че да натрупат необходимите знания; тези, които искат да работят в екип, така че да са развиват заедно и помагат един на друг; тези, които се обграждат с хора, на които могат да разчитат и от които могат да учат; и тези, които се вдъхновяват от работата си, като решават предизвикателства, които им носят смисъл.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author