25 април, 2024

Амбицията на новoсъздадената формация We Are You е да стане топ работно място в Холандия

Компанията Virtual Affairs, която съществува от 21 години, взе решението да се присъедини към дигиталната агенция We Are You. В нея присъстват още 3 фирми, работещи с Microsoft технологии, като всички те имат амбицията да създадат най-доброто работно място в Холандия до 2020 г. За това какво ново очакват след тази стъпка и какви са амбициите на компанията, разказва мениджърът на българския офис на Virtual Affairs Ангел Петров.

Разкажете повече за компанията. Каква е вашата основна дейност? От колко време имате офис и в българската столица?

Virtual Affairs e холандска фирма, която съществува от 21 години, а офисът ни в София е създаден преди 18. Основната ни дейност е свързана с разработване на софтуер, предназначен за финансовия сектор – работим с банки, застрахователни институции, инвестиционни компании и организации в тази сфера. Продуктите ни са базирани на Microsoft технологии – .NET, Sitecore и т.н. Тук работим около 60 човека, като цяло компанията имаше 100 служители, но след обединяването с We are you, специалистите в цялото обединение са 350 души.

Наскоро сте станали част от дигиталната агенция We are you. Какви са очакванията ви след тази стъпка? Как взехте това решение?

Решихме да се присъединим към We are you, тъй като моментът е подходящ – радваме се на значителен успех през последните 2 години. Същевременно, We are you имат амбицията да се разрастват и обединихме усилията си. Тяхната практика е да привличат компании от ранга на нашата. Имаме сходен бизнес с останалите участващи в тази формация, както и сходни ценности и цели. Срещнахме се с представителите на организацията и много бързо стигнахме до това решение. Имаме добро представителство на международния пазар и така смятаме, че можем да помогнем както на нас, така и на организацията.

Кои други компании са част от формацията We are you? Каква е тяхната дейност?

В агенцията участват още 3 холандски компании – Colors, Redhotminute и Mangrove. Всички те също работят с Microsoft технологии, но потребителите им са основно от Холандия. Техните продукти са съсредоточени в енергетиката, НПО-та, автомобилния транспорт и др. Те работят с известни марки автомобили, като KIA и Toyota. В момента всички сме в процес на интеграция, тъй като и те са част от We are you от скоро (декември 2017 г.). Идеята е да се обединим, за да успеем да покриваме пазара в Холандия, Белгия, Люксембург и Германия. По този начин взаимно ще си дадем възможност да започнем работа с по-големи клиенти. Досега това беше трудно за всяка една от фирмите в организацията. Чисто като профил, компаниите са сходни на Virtual Affairs, с разликата, че няма такава, която да разработва продукти за финансовия сектор. Именно това е иновативното, което ние носим в We are you.

Смятате ли, че съвместната работа ще допринесе за увеличаване популярността и на двете организации?

Още от първия ден, след като се обединихме с останалите компании, се опитваме да вземем добрите практики едни от други. Участваме заедно в sales събития. Като развитие на фирмите, вече си направихме програма как да обменим know-how. Идеята е да вземем най-доброто от всеки и да споделим опита си в IT, маркетинга, HR и всяка една сфера. Една от най-амбициозните цели, които сме си поставили, е до 2020 г. We are you да се превърне в най-доброто място за работа в Холандия.

Какви са бъдещите ви цели?

Ние продължаваме с нашия индивидуален target, който е свързан с разработване и усъвършенстване на софтуерни продукти. Фокусирани сме в работата върху електронното банкиране, като добавяме нови функционалности към наличните сега.

Обмисляте ли да създавате нови партньорства скоро? Ако да, с кого?

Планът на We are you e да добави още една по-голяма компания към сегашните участници, но все още няма избрана такава. Впоследствие ще се съсредоточим в това да се сработим и да постигаме амбициите си.

Кои са останалите ви партньори в момента?

Работим с исландската компания Five Degrees, която също се занимава с финансови услуги. В България си партнираме с няколко фирми от гледна точка на ресурси, като Melon и ScaleFocus.

Какви са възможностите, които новото обединение ще ви предостави на пазара на труда у нас?

Очакват се допълнителни инвестиции в умерен растеж на организацията ни в София. Амбицията е до края на следващата година да имаме около 80 души в България, което за нас е повече от 30% скок. Разбира се, ние сме много внимателни и планираме детайлно как точно да достигнем този растеж, защото такава стъпка крие своите рискове. Пазарът на труда у нас е много деликатен, но ние имаме място на него от почти две десетилетия, и вярвам, че ще постигнем целите си по правилния начин.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,