18 април, 2024

VMware представи своя VMware Cloud – набор от модулни многооблачни услуги, които обединяват платформите Tanzu и Cloud Foundation. Рагу Рагурам, Chief operating officer за продуктите и cloud услугите, сподели, че VMware Cloud е в основата на многооблачната стратегия на компанията за предоставяне на портфолио от модулни облачни услуги, работещи на инфраструктурата на VMware Cloud Foundation, както и на локалната облачна инфраструктура.

Тази основа позволява на клиентите да стартират VM-базирани приложения или такива, базирани на контейнери, по последователен начин, както и да се свързват с native облачни услуги на която и да е от тези платформи. След това могат да се управляват и подсигуряват централизирано“ казва Рагхурам.

Като част от тази мулти-облачна стратегия, VMware пуска и нова опция за абонамент в облак, която има за цел да опрости многооблачното потребление за своите клиенти. Абонаментите за Cloud Universal позволяват на клиентите да поръчват кредити, за да кандидатстват за облачната инфраструктура и услугите за управление на VMware, внедрени или on premises, във VMware Cloud в AWS или във VMware Cloud в Dell EMC.

Компанията също така представи нова облачна конзола, която функционира като единна среда за наблюдение и управление на инфраструктурата на VMware Cloud в облаците, както и VMware App Navigator – ново предложение за оценка и приоритизиране на инициативите за трансформация на приложения.

Информацията за новите облачни маневри на VMware идва от изданието ZDnet, където се спомената също, че всичко това е част от текущите усилия на VMware да служи като мост между публичните доставчици на облак.

Това наистина е нашата визия за VMware Cloud“, казва Рагурам. „Начинът, по който клиентите могат да го използват е като набор от модулни услуги. Те могат да работят в инфраструктурата на VMware Cloud Foundation или просто да изберат Tanzu във всеки облак, или пък да предпочетат нашето портфолио за управление на облаци във всеки един такъв. Колективно, това осигурява цялостен набор от услуги в много облаци, които работят заедно като интегрирано multi-cloud решение„.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author